En Sıcak Konular

Irak'tan gelen 17 PKK'lıya dava açıldı

16 Şubat 2010 18:40 tsi
Irak'tan gelen 17 PKK'lıya dava açıldı İMRALI'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kuzey Irak'tan gelen 34 PKK'lıdan 17'si hakkında, yaptığı açıklamalar nedeniyle, ‘PKK terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan d

17 PKK’lı için 7.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Terör örgütünün Kandil Dağı ile Mahmur Kampı’dan gelen 17 kişi hakkında, Abdullah Öcalan'ın hücresinin daraltıldığı iddiaları üzerine 30 Kasım 2009 tarihinde İHD Diyarbakır Şubesi'nde yaptıkları basın açıklaması ile terör örgütünün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle dava açıldı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında, Kandil'den gelen Mehmet Şerif Gençdal, Hüseyin İpek, Elif Uludağ, Vilayet Yakut, Gülbahar Çiçekci, Hamiyet Dinçer, Mustafa Ayhan, Lütfü Taş ile Mahmur'dan gelen Nurettin Turgut, Nizar Buldan, Hacı Sorgül ve Zehra Tunç ile birlikte 17 PKK'lı hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2'nci maddesi uyarınca, hapis cezası verilmesi istendi.

PKK'nın, Türkiye ve dünyada terör örgütü olarak kabul edildiği hatırlatılan iddianamede, bölücü örgütün 30 yılı aşkın sürede birlerce kamu görevlisinin şehit olmasına ve çok sayıda sivilin ölümüne sebep olduğu kaydedildi.

Sanıkların da, bu eylemi gerçekleştiren terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın, cezaevi koşullarının ağırlaştırıldığı iddiaları üzerine basın açıklaması yaptıkları anlatılan iddianamede, “Sanıkların terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın örgütün müzahir tabanı, sempatizanları ve Kürt halkı arasında sürekli gündemde tutulması görüş ve düşüncelerinin toplum içerisinde yaygınlaşması derinleşmesi ve kökleşmesini sağlamaya yönelik basın açıklaması” yaptığı kaydedildi. Sanıkların, Abdullah Öcalan'ın ‘Kürt halkının ‘siyasi iradesi' olarak göstermeye çalıştıkları ifade edilen iddianamede, ‘PKK terör örgütünün propagandasını’ yapmak suçlamasıyla Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi uyarınca, 7.5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Kandil ve Mahmur'dan gelen 17 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İmralı'da ömür boyu hapis cezası çeken Abdullah Öcalan'ın, hücresinin değiştirilmesi ardından, Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 kişi adına 17 kişilik grup ilk defa Öcalan için, İHD Diyarbakır Şube Binasında basın toplantısı düzenlemişti. Kandil'den gelen Gülbahar Çiçekçi tarafından okunan basın açıklamasında, “Kürt halkının siyasi irade olarak kabul ettiği Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik insanlık dışı yaklaşım, çözümü geliştirmek bir yana daha çok çözümsüzlüğü derinleştirmektedir. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü demokrasi ve barışın sağlanmasının olmazsa olmaz koşuludur” demişti.

Hürriyet



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs