En Sıcak Konular

Bağış: Bu millet demokrasinin tadını aldı

16 Şubat 2010 16:19 tsi
DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Değişime direnenlere göstereceğimiz tek adres antika dükkanlarıdır. Bu millet bir kere demokrasinin ve özgürlüklerin tadını aldı, bundan hiçbir şekilde feragat etmeyecektir” dedi.

Bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Gaziantep'te Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret eden Bakan Bağış, kent hakkında bilgi aldı. Bakan Bağış, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bağış, bir gazetecinin anayasa değişikliğiyle ilgili sorusu üzerine, “Partimiz, Türkiye'ye yakışır, bütün Avrasya'ya ülkemizi örnek hale getirecek bir anayasa için bütün muhalefet partilerine çalışmaya hazır olduğunu her seferinde dile getiriyor. Ama maalesef Türkiye’nin çağdaşlaşmasını, şeffaflaşmasını ve saygın bir ülke haline gelmesini ötelemek isteyenler anayasa sürecine de bir şekilde engel çıkarmak istiyorlar. Ama Türk milletinin terazisi hiç bir zaman hata yapmamış ve şaşmamıştır. Biz bu konuda ’istemezük’ tavırcıları da büyük milletimize havale edeceğiz” diye konuştu.

Bağış, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun yayınladığı ilerleme raporunda Türkiye'nin dış politikadaki aktif girişiminin AB'nin dış politika perspektifiyle paralel gittiğini ve Türkiye’nin bu çabalarının AB’yi güçlendirdiğini ilan ettiğini ifade ederek, Türkiye’nin savaşları engellemek, barışı ve zenginliği artırmaya çalıştığını dile getirdi.

Bağış, daha sonra 25 Aralık Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırmalar ve Tedavi Merkezi (AMATEM) Kliniği'nin açılışını yaptı.

MUHALEFET DEĞİŞMİYOR

Türkiye'nin çok büyük değişim içinde olduğunu anlatan Bağış sözlerini şöyle sürdürdü;

“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Dünya, mevsimler bile değişiyor, bizim muhalefet hariç. Onun dışında Türkiye daha da gelişiyor. Daha müreffeh, demokratik, zengin ve şeffaf hale geliyor. Biz değişimden korkmuyoruz. Aksine bu değişimin ülkemize huzur getirmesinden kıvanç duyuyoruz. Gerçekten Türkiye artık bu bölgenin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Bölgenin insanı demokrasiden, hiç bir şeyden dönmeden, herkes özgürlüğünün zenginliğinin artmasını istiyor. Bütün vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamak istiyoruz. AB bunun için önemli. 27 AB üyesi ülke müzakere sürecinden geçerken ekonomileri, demokrasileri, kültürel ve sosyal hayatıyla güçlendiler. Türkiye’de bu değişimden üzerine düşeni tabi ki alacak. Türk insanının kararlılığıyla belki daha fazlasını alacak.”

DEVLETİ ÇETELERİN YÖNETMESİNİ İSTEYEN ZİHNİYETLER VAR

Demokratik açılıma da değinen Bağış, şöyle devam etti:

“Hiçkimsenin sorununu göz ardı etmedik, halının altına süpürmeye kalkmadık. Kendi irademizle bu sorunlarla yüzleştik ve çözümü için bir irade ortaya koyduk. İşte son dönem Başbakanımızın önderliğinde başlattığımız milli birlik ve kardeşlik projesi de bunun neticesidir. Bana bazen bu nedir, demokratik açılımın sonucu ne olacak diye soruyorlar. Ben de diyorum ki, bugün Hollanda, Almanya ve Fransa vatandaşın ne hakkı, hukuku, özgürlüğü ve sorumluluğu varsa Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarının da aynısı olmalıdır ve olacaktır. Türkiye’nin bu değişimi ve gelişimini kaldıramayan bazı zihniyetlerin, bir zamanlar olduğu gibi devleti çetelerin yönetmesini isteyenlerin olduğunun da farkındayız. Ama boşuna hayal kurmasınlar. Bu millet demokrasinin tadını aldı, bundan hiç bir şekilde feragat etmeyecektir. Bu millet özgürlüğün, kalkınmanın tadını aldı. Adaletin önemini anladı ve bu konuda adım atmaya devam edeceğiz. Biz önce hakka sonra halkımıza güveniyoruz. Değişime direnenlere ve ayak sürüyenlere göstereceğimiz tek adres antika dükkanlarıdır. Çünkü eskiye rağbet hala orada var.”

Bağış, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Hollanda ile yürüteceği ‘Gaziantep'te bölgesel bir bağımlılık tedavi modeli uygulaması projesi’ imza törenine de katıldı.



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,082 µs