En Sıcak Konular

'Türkiye'nin AB süreci 'kazan-kazan' platformu üzerine kurulu'

16 Şubat 2010 15:34 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecinin ''kazan-kazan'' platformu üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, ''Kazan-kazan platformu çerçevesinde AB sürecinde hem bizim standartlarımız yükseliyor hem Avrupa birçok sorununa

Bakan Bağış, Türkiye-Hollanda işbirliği çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanlığının sağladığı fonla uygulanacak olan MATRA Programı kapsamında, ''Gaziantep'te Bölgesel Bir Bağımlılık Tedavi Modeli Uygulaması Projesi''nin imza törenine katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada Bağış, Gaziantep'in birçok konuda öncülük yapan lider şehirlerden birisi olduğunu, sanayide hızla geliştiğini vurgulayarak, ''Size boşuna Anadolu Kaplanları demiyorlar'' diye konuştu.

Türkiye'nin AB sürecinin ''kazan-kazan'' platformu üzerine kurulu olduğunu ifade eden Bağış, Türkiye'nin AB sürecinde demokrasisini güçlendirdiğini, gelen yabancı sermayeyi artırdığını, her alanda standartlarını yükseltmesini sağladığını söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelenin Avrupa'nın en büyük sorunlarından birisi olduğunu, Türkiye'nin katkısı olmadan Avrupa'nın bu sorunla baş edebilmesinin imkanı olmadığını belirten Bağış, yasa dışı göçle mücadelede de Türkiye'nin katkısı olmadan bu sorunla mücadele edilebilmesinin imkansız olduğunu kaydetti.

-''AB SÜRECİNDE KAZAN-KAZAN PLATFORMU''-

Enerji konusunda da Türkiye'nin transit ülke olarak AB'nin en önemli sorunlarından birisine çözüm noktası olduğunu vurgulayan Devlet Bakanı Bağış, şunları söyledi:

''Türkiye birçok konuda AB'nin çözüm noktası olan bir ülkedir. Bugün Avrupa'nın yaşlanmakta olan nüfusu var. Türkiye nüfusunun yüzde 65'i ise 35 yaşın altında. Bizim ortalama yaşımız 28, Avrupa'nın ortalama yaşı 42. İşte bu 'kazan-kazan' platformu çerçevesinde AB sürecinde hem bizim standartlarımız yükseliyor hem Avrupa birçok sorununa çaresini buluyor. Bu yüzden Türkiyesiz bir Avrupa, Gaziantepsiz bir Avrupa düşünülemez. Gaziantep'in dinamizmi, kalkınmaya verdiği önem Avrupa'nın birçok sorununu aşma konusunda da Avrupa'ya öncülük edecektir. Avrupa şehirleri için de Gaziantep bir ilham kaynağı, örnek olacaktır. Buradaki örnek çalışmalarından dolayı Asım Kardeşimi yürekten kutluyorum.''

-''MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE''-

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de konuşmasında, belediye olarak birçok AB projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hollanda hükümetinin programı olan MATRA kapsamında Hollanda Dışişleri Bakanlığının sağladığı fonla finanse edilerek, Gaziantep'te bölgesel bir bağımlılık modeli uygulaması gerçekleştirileceğini belirten Güzelbey, Gaziantep'in sanayi, tarih-kültür şehir olmasına rağmen özellikle son 5-6 yılda uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda şansızlıklar yaşadığını, göreve geldikten sonra Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ele ele vererek madde bağımlılığıyla mücadeleye ilişkin önemli projelere imza attıklarını söyledi.

Hollanda'da faaliyet gösteren TACTUS Bağımlılık Merkezi Müdürü Ruud Rutten de iki ülkede de madde bağımlılığının gençler üzerindeki zararlı etkilerinin hissedildiğini, bu konuda uzun yıllardır çalıştığını belirtti. Madde bağımlılığını önleme, tedavi ve rehabilitasyon yöntemleriyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini anlatan Rutten, sahiplenme ve tedavinin her zaman işe yaradığını söyledi. Rutten, ''Gaziantep'te de Türk meslektaşlarımızla çalışmaktan gurur duyuyoruz. Sizin çok iyi tecrübeleriniz var. Kısa vadede büyük yol kat ettiniz'' dedi.

-''AVRUPA'NIN EN BATISI İLE EN DOĞUSU ARASINDA GÜZEL İŞBİRLİĞİ''-

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse de Devlet Bakanı Bağış'ı kutlarken, ''Burada gerçekten ciddi, gerçek işbirliği oluşturulmaktadır. Bu, Avrupa'nın en batısı ile en doğusu arasında güzel işbirliğinin göstergesidir'' diye konuştu.

Hollanda'nın bağımlılık tedavisinde ileri konumda bulunduğunu, bu konudaki deneyimlerini Gaziantep insanları ile paylaşmak istediklerini söyleyen Dirkse, ''Bu projeye bütün kalbimle iyi şanslar diliyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından, TACTUS Bağımlılık Merkezi Müdürü Ruud Rutten, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve İl Sağlık Müdür Vekili Serdar Tolay, protokolü imzaladı.

Törende, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Vali Süleyman Kamçı, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de bulundu.



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,306 µs