Ergenekon dalgası İzmir'e çarptı! | " /> Ergenekon dalgası İzmir'e çarptı! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon dalgası İzmir'e çarptı!

16 Şubat 2010 14:39 tsi
Ergenekon dalgası İzmir'e çarptı! İki komutan Ergenekon'da ifade verdi.

Kafes eylem planında adı "yönetici" olarak geçen Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar İzmir Adliyesi'nde özel yetkili cumhuriyet savcılarına, "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi. Aynı soruşturma kapsamında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç'ın da ifadesinin alınacağı belirtilmişti. Ancak bu bilgi doğrulanmadı. Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcıları Ercan Şafak ve Murat Yönder'in talimatıyla İlğar ve Paç, saat 13.30 sularında özel araçlarıyla adliyeye geldi. Daha önce İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne ifade vermeye gitmemişlerdi.

Tuğamiral İlğar'ın ismi, Poyrazköy cephaneliği soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen CD'lerde yer alıyordu. Kafes eylem planında ismi bulunan üç "yönetici" amiralden biri olduğu iddia ediliyordu. İlğar ayrıca Deniz Kuvvetleri'ndeki çürük skandalında da gündeme gelmişti. İddiaya göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda çok sayıda amiral, kurmay subay, subay ve astsubayın yakınlarına, askerlik yapmamaları için çürük raporu verilmişti. Bu olayla ilgili haberlerde İlğar'ın ismi, "Çıkarma Gemileri Komutanı" olarak geçiyordu.

Kafes kapsamında, AK Parti'yi bitirmek için gayrimüslimlere yönelik ses getirici eylemler planlanıyordu. Bunların başında azınlıkların sindirilmesi ve suikastlar geliyordu. Gayrimüslimlerin liderlerinin öldürülerek, suçun dindarlar ve AK Parti'nin üzerine atılması hesaplanıyordu. Özel Operasyon Gücü Komutanlığı'nın AK Parti ve yandaşlarının karşı psikolojik harp faaliyetlerle etkisiz hale getirmesi, gündem değiştirilerek hedef saptırılması ve teşkilatın moralini yükseltecek çalışmalar yapması planlanıyordu.

Poyrazköy'de 21 Nisan 2009'da başlatılan kazıların ardından, Kafes eylem planı soruşturması kapsamında adı geçen 41 şüpheliden. bugüne kadar birçok muvazzaf ve emekli askerin ifadesi alındı. Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Erme Onat, Deniz Kıdemli Binbaşı Eren Günay, Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Mücahit Erakyol, Deniz Kıdemli Albay Levent Gülmen, Deniz Kurmay Yarbay Halil Özsaraç ve emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş ise tutuklandı.

(CİHAN) 



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs