En Sıcak Konular

BDP'den Dicle'ye 'Habur' yalanlaması

16 Şubat 2010 14:26 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaşeski DEP Milletvekili hatip Dicle'nin Habur'da savcılarla Hükümet yetkilerin anlaştığı yönündeki iddialarını yalanladı. Dicle'ye bir yalanlama da Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’e, ‘Hakim ve savcılar ayarlandı. Geldikler gibi geçecekler’ dediği ididasını ortaya atan kapatılan DEP milletvekili Hatip Dicle'ye BDP'den yalanlama geldi.

"BU BİLGİ YANLIŞ"

Selahattin Demirtaş partisinin Meclis Grup toplatıntısında ''Geçmiş dönemde DTP'nin sözcülüğünü de yapmış kişilerden birisi olarak net bir şekilde belirtiyorum ki Habur girişleriyle ilgili olarak, o dönem hiç bir parti yetkilimiz, hiç bir hükümet yetkilisiyle, hakim ve savcılar konusunda, ima düzeyinde dahi, bir görüşme yapmamış, bir taahhüt talep etmemiş, herhangi bir taahhüt de almamıştır." dedi.

Demirtaş, "Sayın Ahmet Türk'ün de belirttiği gibi, bu konuda Sayın İçişleri Bakanı ile yapılan görüşmenin içeriği, sadece orada birikecek kalabalığın herhangi bir kaosa, karmaşaya yol açmaması konusundadır. Bunun ötesinde ima dahi edilmemiştir. Sayın Hatip Dicle'nin, duyum üzerine aldığı bu bilgilerin yanlış olduğunu, kendisine de ifade etmek durumundayım. Ancak Dicle, Habur'da yaşananların aslında hukuka uygun olduğunu, yasaların, toplumsal barışa hizmet edecek şekilde uygulandığı yönünde beyan vermek istemiştir." diye konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili olarak bir açıklama da BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'tan geldi. Sakık ortada bilgi kirliliği var. Böyle bir konuşma gerçekleşmedi." diye konuştu.

DİCLE NE DEMİŞTİ?

KCK operasyonunda tutuklanan eski DEP’li Hatip Dicle, yargılandığı mahkemede: Bakan Atalay, 15 Ekim’de Türk’le görüştü ve ona “Müsteşarımı Diyarbakır’a gönderdim. Hakim ve savcılar ayarlandı. PKK’lılar geldiği gibi geçecek” açıklamasını yapmıştı.

İDDİALARA GENSORU

Dicle'nin bu idddialarına CHP ve MHP sert tepki gösterirken Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hükümet ve Başbakan Erdoğan hakkında gensoru vereceklerini açıkladı. Baykal haftasonu yapılan CHP İstanbul İl Kongresi'nde şunları söylemişti: “Hâkimleri ayarladık ne demek? Hâkimleri kim ayarlıyor. İçişleri Bakanı mı ayarlıyor? İçişleri Bakanı’nı kim ayarlıyor. Kim bunlara bu ayarı veriyor. Bu ne biçim bir iştir. Olayların akışına bakınca, hukuka sığdırmak mümkün değil. ‘Ben PKK’ya üyeyim. Beni buraya Öcalan gönderdi. İşte mektubu’ diye gelen birisini TCK’nın 221. maddesine dayanılarak serbest bırakılmasını ayarlama yoksa hukukun içine sığdırmak nasıl olmuştur. Bu olağanüstü vahim bir manzaradır. Ayarlama itiraf edildi. Ankara’ya döner dönmez bu hükümet, Başbakan ve İçişleri Bakanı hakkında gensoru vermek öncelikli meselemiz olacaktır.”

"TARİHİ ALÇAKLIK TABLOSU"

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise açıklamasında sert ifadeler kullanarak Erdoğan'a yüklendi: " Zira Habur’daki karşılama ile birlikte Başbakan Erdoğan ve yol arkadaşlarının; Elli kanlı PKK ile yaptıkları pazarlıklar ortaya dökülmüş, Senelerdir Kandil bölgesine tezkereye rağmen neden harekât yapılmadığı daha iyi anlaşılmış, Yıkım projesinin perde gerisindeki küresel aktörler belirginleşmiş, İmralı Canisi ile AKP hükümetinin proje ve eylem ittifakı açığa çıkmıştır. Bu tarihi alçaklık tablosunun Başbakan Erdoğan’ın ifadesiyle “iyi, güzel ve umut verici” bulunduğu da kamuoyunun malumudur.

"GENSORU YALAMA OLDU"

Başbakan Erdoğan ise iddialara bugünkü grup toplantısından cevap verdi. Dicle'nin iddialarını dillendiren Baykal'ın bir takım hezeyanlarda bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, gensoru önergesi içinse, "Gensoru da bu ülkede yalama oldu" diye konuştu.

Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi:  "Baykal, Habur’daki bir takım hezeyanlarda bulunuyor. Gensoru önergesi vereceklerini ifade ediyorlar. Gensoru da bu ülkede yalama oldu. Diyarbakır valiliğinin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı müracaat nedeniyle, güvenlik nedeniyle oraya gidilmiştir.  Türkiye’de ilk kez vuku bulan bir durum da değildir. Ergenekon davasının Silivri’de görülmesi Abdullah Öcalan davasının İmralı’da görülmesi çok açık örnekleridir. Orada adalet sarayı mı vardı, adliye mi vardı? Demek ki bunun gerekçeleri var. Baykal’ın iddiaları tamamen uydurmadır, tamamen yalandır.  Devamlı dinlendiklerini söylüyorlar, Ahmet Türk’te Atalay konuşurken, onlar da dinlediler heralde. Sayın Türk böyle bir konu aramızda geçmedi. Sayın Atalay da aynısın söylüyor. Ama Baykal, yok orada konuşuldu diyor."

Haber 7

 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs