En Sıcak Konular

CHP'li Tekin: Karşı değiliz

16 Şubat 2010 14:22 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partisinin değişim ve dönüşümlere karşı olmadığını söyledi.

İstanbul gibi büyükşehirlerde yerinde dönüşümü desteklediklerini ifade eden Tekin, "İnsanların kazanılmış haklarını elinden almak vicdani bir anlayış değildir." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Kongresi'nde güven tazeleyen Gürsel Tekin, başkanlık seçiminin ardından ilk ziyaretini Anadolu Yakası Pazarcılar Odası'nın Maltepe'deki şubesine gerçekleştirdi. Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar ile görüşen Tekin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Seçimden önce İstanbul halkına yerinde dönüşüm konusunda söz verdiklerini hatırlatan Tekin, "Biz değişim ve dönüşümlere karşı değiliz. Yerinde dönüşümü destekliyoruz. Romen vatandaşlarımızın Gaziosmanpaşa'da yaşadığı sorunları biliyorsunuz. Onlar 100 yıldır orada yaşıyorlar. Okuma-yazma bilmedikleri için geçmişte resmi bir tapu edinememişler. Vatandaşların kazanılmış haklarını alarak, 'seni buradan Kurtköy'e gönderiyorum' gibi sürgün etmek vicdani anlayışa sığmaz." diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ile ilgili Ankara'da görüşülen yasa tasarısından bahseden Tekin, tasarının büyükşehir belediyelerini bypass edeceğine dikkat çekti. Tasarıda, TOKİ ve KİPTAŞ gibi inşaat firmalarının yetki tanınacağını belirten Tekin, "TOKİ ve KİPTAŞ gibi kuruluşlar, inşaat firmasıdır. Çeşitli kurumlar, İstanbul Belediyesi ile ilgili taleplerini aktarıyor. Plan yapmaz. O zaman bir plan bütünlüğünden bahsedilemez. Topbaş, TOKİ'nin birçok planına dava açtı. Sadece biz açmadık. Topbaş da rahatsız. İstanbul'da, kar ve yağmur yağdığında neden sıkıyönetim ilan ediliyor? Taşımıyor. TOKİ, 'ben satıp kar edeceğim' diyor. Olabilir, o kar amaçlı kuruluş; ama bütün planları siz yaparsanız, İstanbul'u perişan edersiniz. İstanbul şuan perişan vaziyette. TOKİ'nin yapmış olduğu Batı Ataşehir'de, akşam saat 05:00'dan itibaren trafik kilitlenir. Evinize gidemiyorsunuz. Alt yapısını yapabilmiş misiniz? Dünyada önce alt yapı, sonra üst yapı yapılır. Bizde tam tersi, önce bir üst yapıyı yapalım sonra alt yapıyı yaparız diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

BENİM AİLEMDEKİ İNSANLAR DA KAPALI NE YAPAYIM?

Toplumun ortak değerlerinin siyaset malzemesi yapılmasına karşı olduğunu vurgulayan Tekin, insanların dinine, diline ve yaşam biçimine saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi. Ablasının da başörtülü olduğunu hatırlatan Tekin, " Toplumda 3 ana unsur önemli. Din, hepimizin ortak değeridir. Dil, insanların özel tercihi değildir, doğarken kimi Kürt, kimi Laz, kimi Çerkez doğmuştur. Bunlar birbirlerini tamamlayacak, birbirlerini yargılamayacak. Bunlar, siyaset malzemesi yapılmayacak, siyasetin tamamen dışında tutulacak. Sonuncusu yaşam biçimi. Her yörenin kendine göre yaşam tarzı var. İnsanların yaşam tarzını siyasetçilerin belirlememesi lazım. Bu üç ana unsuru, siyasetin dışında tutmak lazım. CHP, uzun yıllardır bu hassasiyeti gösteriyor. Şuna üzülüyorum, CHP'de türbanlı, çarşaflı olacak mı? Ne kadar ayıp bir şeydir. Benim ailemdeki insanlar kapalı ne yapayım şimdi. Ne olmuş yani?, Ne zararı, Ne ziyanı var? Ablamla bir gazeteci röportaj yaparken, 'keşke Suadiye'de doğsaydım' dedi. Çok mu isterdi Ardahan'ın dağında doğmak. O bölgenin yaşam tarzı o. Ona da herkes saygı duyacak." şeklinde konuştu.

CHP'de yaşanan bu dönüşümün kendilerini iktidara götüreceğini iddia eden Tekin, "İstanbul'da CHP dışında sokakta, caddede, mahallede olan bir parti var mı? Bugün değil, iki buçuk yıldır. Sanki diğer partiler çalışıyor da, CHP çalışmıyor gibi haksızlık yapılmasın." diyerek sözlerini tamamladı.

(CİHAN) 



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs