En Sıcak Konular

Paris Hilton haberlerine ihtiyacımız var mı?

0 0 0000 00:00 tsi
Paris Hilton haberlerine ihtiyacımız var mı? Uluslararası haber ajansı Associated Press, "Paris Hilton haberlerine gerçekten ihtiyacımız var mı?" sorusundan hareketle bir hafta süreyle Paris Hilton haberi yayınlamadı.

AP, konuyla ilgili kararının öyküsünü anlattığı haberinde, editörlerin "Bu medya fenomenini bir hafta süreyle takip etmezsek ne olacağını görmek istediklerini" yazdı. Kararın alınmasıyla birlikte editörler "herhangi birisi bunun farkına varacak mı", "herhangi biri bunu umursayacak mı", "Bize ilginç bir şey söyleyen olacak mı" diye gün be gün takip ettiler.
Editörler, Hilton’la ilgili haber yayınlanmasının dikkati çektiğini, ancak bunun beklenen kadar olmadığını belirttiler. AP’nin haberinde, "AP’ye bağımlı olan binlerce medya kuruluşundan hiçbiri bizden Paris Hilton haberi istemedi.
Hiçbiri, haber değeri olan bir olayın atlandığı hissine kapılmadı" denildi. AP, esas tepkinin Hilton haberlerinin yayınlanmamasına değil, yasak fikrine geldiğini belirtti. Ajansın Hilton haberlerine sansür koyma deneyi 19 Şubat’ta başladı. Bu dönemde yayınlanmayan haberler arasında Paris Hilton’un Las Vegas ve Beverly Hills’deki doğum günü partileri de bulunuyordu. Ajans ayrıca, Puerto Rico bürosundaki editörlere, Hilton’un ziyaretini yayınlamamaları talimatı verdi.
     
Medyada Paris Hilton virüsü

AP’nin haberinde, Hilton’un ününün göstergesi olarak, geçen sene Yahoo’da en çok aranan beşinci isim olması hatırlatıldı. US Weekly’den de örnek verilerek, derginin her sayısında muhakkak ya Hilton’la ilgili bir habere ve ya da Hilton’un bir fotoğrafına yer verildiğine dikkat çekildi. New York Eyalet Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri veren Jeff Jarvis, medya kuruluşlarının "Herkes izlediğine göre biz de izlemeliyiz" düşüncesinden hareketle bu tür insanları haber yaptıklarını söyledi.
 Bunun medyadaki bir hastalık olduğuna dikkati çeken Jarvis, New York Times’ın bile ölen playboy güzelinin nereye gömüleceği konusundaki haberlere bir hayli yer verdiğini kaydetti. Jarvis, "Bu hastalık, Paris Hilton virüsünün medya endüstrisine yayılmasına yol açıyor" diye konuştu.
     

milliyet



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs