En Sıcak Konular

Antalya'da heyelan tehdidi

16 Şubat 2010 13:39 tsi
Antalya'da geçen hafta başında meydana gelen şiddetli yağışların ardından, Serik ilçesine bağlı Sarıabalı Köyü'nün Kısıklı Mahallesi'nde toprak kaymaları meydana gelmeye başlayınca bazı vatandaşlar evlerini boşalttı.

Kısık Mahallesi sakinleri, yıllardır yaşadıkları bölgede, ilk kez toprak kaymasıyla karşılaştıklarını söyledi. Mahalleliler, toprak kaymasının, 2008'in yaz aylarında meydana gelen büyük Manavgat-Serik orman yangınından sonra meydana geldiğine dikkati çekerek, ormanların yok olmasının heyelana yol açabileceğini belirtti. Köylüler, yanan ağaçların köklerinin çürüdüğünü, böylece toprağı tutma özelliğinin kalmadığını ifade ederek, toprak kaymasının da yangının olumsuz sonuçlarından biri olduğunu vurguladı.

Kısık Mahallesi sakinlerinden 77 yaşındaki Ali Mızrak, heyelan yüzünden evlerini boşaltmaya başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Yıllardır burada oturuyorum, böyle bir şey görmedim. Şimdi biz nereye gideceğiz? 3 gündür uyku uyumuyoruz. Yukarıdan sürekli toprak akıyor. Bugün itibarıyla mahalle sakinleri olarak evlerimizi boşaltma kararı aldık. Muhtarımız Nail Sargın Kaymakamlığa dilekçe verdi. Yetkililerden bize yardım etmelerini bekliyoruz.''

Adil Kuşcu (57) ise Kısık Mahallesi'nde 14 ev bulunduğunu kaydetti ve ''Heyelan tehlikesi yaşıyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana tepelerden sürekli toprak akıyor. Bugün evimizi boşalttık. Mahallenin üst kesimlerindeki evlerin yolları heyelan sebebiyle kapalı durumda. Yetkililerden bizlere sahip çıkmalarını bekliyoruz'' dedi.

Serik Kaymakamı Ahmet Ümit de Muhtar Nail Sargın'ın Kaymakamlığa başvurduğuna işaret ederek, ''Başvuru üzerine biz de Antalya İl Acil Afet İşleri Müdürlüğüne müracaatımızı yaptık. Kısık Mahallesi'nde gerekli teknik incelemeler yapılacak. Şayet evler risk altındaysa gerekli işlemler yapılacaktır. Devlet olarak vatandaşımıza her zaman sahip çıkıyoruz. Konunun takipçisiyiz'' diye konuştu.
 
aa



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,718 µs