En Sıcak Konular

Bakan Eroğlu: Tehlike geçti

16 Şubat 2010 12:02 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'deki sel olayı ile ilgili, "Bir aksilik olmadığı takdirde, şu anda tehlikenin geçtiğini ifade edebilirim." dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye-Burkina Faso Karma Ekonomik Konseyi girişinde gazetecilerin, Edirne'deki sel olayı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Geçmiş dönemlerde Bulgaristan tarafına, otomatik olarak debiyi ölçerek Türkiye'ye aktaran bir sistemin kurulduğunu hatırlatan Eroğlu, "Orada su seviyesi yükseldiği anda sisteme bilgi aktarılıyor ve bütün ilgililere haber verilip, alarma geçiliyor. Şu anda zaten debi yükseldi, bin 800 metreküp." diye konuştu.

Tunca, Meriç ve Arda'nın birleştiği mevkide yapılan ölçümlerde, bin 618 metreküp saniye gibi yüksek bir debiye ulaşıldığının tespit edildiğini kaydeden Eroğlu, "Ama biz şunu ifade ediyoruz. Sadece Değirmenyeri köyünde 8 evi su bastı. Bunun dışında bir sıkıntı yok. Bazı araziler su altında kaldı ama bunlar zaten beklenen şeyler." diye konuştu.

Eroğlu, yaz ve kış olmak üzere iki seddenin bulunduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Kış seddelerini aşmaması büyük felaketi önledi. Şu anda azami pike ulaştı. Gitgide azaldığını görüyoruz. Gece de otomatik olarak kendim, bilgisayardan kontrol ettim. Bugünden itibaren azalmaya başladı. Herhangi bir mal ve can kaybı yok. Sadece, zaten beklediğimiz bazı çeltik alanlarına su gitti. Kış seddeleri sağlam herhangi bir tehlike yok."

Eroğlu, bir gazetecinin, "Tarihi eserlerle ilgili herhangi bir sıkıntı var mı, özellikle Beyazıt Külliyesi ile ilgili." şeklindeki sözleri üzerine, "Hiç bir sıkıntı yok, sadece restore edilmeyen tarihi bir cami su altında kaldı. Bunun dışında herhangi bir tehlike yok. Şu anda, bir aksilik olmadığı takdirde, tehlikenin geçtiğini ifade edebilirim." şeklinde konuştu.
 
cihan



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,526 µs