En Sıcak Konular

Türkiye'deki yabancılar da rahatsız

16 Şubat 2010 12:00 tsi
Türk aile yapısına uygun olmayan televizyon dizilerinden Türkiye'de yaşayan yabancılar da rahatsız.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, Türk dizilerinin genelinde karakterlerin aşk, para ve cinsellik üzerine yoğunlaştırılmasından şikayetçi. Alman asıllı Annette Veyisoğlu, dizilerin sadece Türk değil Alman kültürüne de aykırı olduğunu söyledi. Veyisoğlu, "Genellikle dizilerde evli birinin başka sevgilisi oluyor. Bir kadının birkaç erkekle ilişkisi bulunuyor. Bu yüzden dizi seyretmiyorum." diye tepkisini ortaya koyuyor.

Veyisoğlu yaklaşık 10 yıldır Alanya'da yaşıyor. Güzellik salonu işleten Veyisoğlu, televizyon dizilerinin bazılarını sevdiğini, ancak bir çoğununu topluma yanlış mesaj verdiği için seyretmediğini anlatıyor. Türk dizilerinde genel itibariyle aşk, para ve cinselliğin hakim olduğunu belirten Veyisoğlu eleştirilerini şöyle sıralıyor: "Böyle ilişkisi olan birini ailesi akrabaları ya da arkadaşları uyarmıyor ve bu duruma gülüp geçiyorlar. Normal görüyorlar. Ama dizideki karakterlere göre normal olan gerçek hayatta kesinlikle normal değil. Sen evlisin, sadece kocanla beraber ol. Başka birine aşık olmuşsan o zaman kocandan ayrıl ilişkiyi bitir ve başkasına git."

Bir kadının ya da erkeğin birden fazla kişiyle birliktelik yaşamasının Almanya'da da normal karşılamadığını ifade eden Veyisoğlu, "Bir sevgili tamam ama 2 tane hoş değil." diyor.

Yaklaşık 5 yıldır Alanya'da yaşayan Alman Melanie Suchzelt(33) da erkek arkadaşının Türk olmasından dolayı sevmese de zorunlu olarak dizileri seyrettiğini söylüyor. Karışık ilişkileri konu alan dizilerin gerçek hayatta örnek alınmasını aptallık olarak tanımlayan Melanie, "Dizilerden etkilenip aldatmayı doğru bir şeymiş gibi düşünmek çok saçma. Kıskanmak olabilir ama aldatmak hiçbir zaman doğru değil. İnsan dizilere göre değil de kendi doğrularını yaşamalı." görüşünü dile getiriyor.

Ev hanımı Börbel Freudenberg(53) da dizilerdeki gibi evli kadın ya da erkeğin hayatında başka birilerinin olmasını yanlış bulanlardan. Freudenberg, monogami(tek eşlilik) kavramına dikkat çekiyor.

cihan



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs