En Sıcak Konular

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

16 Şubat 2010 11:46 tsi
           Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Ankara rahatsız...Türkiye'nin politikası değişiyor.

Türkiye İran nükleer krizindeki tutumunu değiştiriyor. Bugüne kadar İran’ın batıyla nükleer krizinin diplomatik yollardan, sorunsuz bir şekilde halledilmesini savunan ve bunu her platformda dile getiren, üstelik İsrail kıyaslaması yapan Türkiye, İran’ı savunur durumda artık olmayacak.Bundan sonraki süreçte sorunun diplomatik yollarla çözümünün altı çizilecek, çıkabilecek bir fiziksel gerilimin Türkiye’nin çıkarlarına ters olduğu vurgulanacak, ancak İran’ı savunan demeçler verilmeyecek.

ANKARA RAHATSIZ

İyibilgi’nin özel kaynaklardan edindiği bilgilere göre Ankara Ahmedinecad’ın yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum elde ettiklerine yönelik açıklamasından sonra İran’la nükleer krizin yeni bir safhaya girdiğine inanıyor. Tahran’ın zenginleştirilmiş uranyum takasının Türkiye’de yapılması teklifine de sıcak bakmadığını belirten kaynaklar İran’ın Türkiye’yi zor durumda bırakmaya başladığını, bunun Ankara’da rahatsızlık yarattığını ifade ediyor. Kaynaklar Rusya’nın da ABD ile ortak hareket etmeye başladığı bir dönemde Türkiye’nin İran’ı savunur durumda görünmesinin Ankara’nın çıkarlarıyla örtüşmediğini ifade ediyor. Bu arada Ankara’da ilk kez önceki ay başlayan İran’la ilgili şikayetler, özel konuşmalarda giderek artış gösteriyor.

JARGON DEĞİŞİYOR

Bu arada İran konusundaki makas değişimiyle ilgili ilk işareti Başbakan Erdoğan Katar’daki gezisinde verdi. ABD-İslam foruımu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, nükleer krizle ilgili konuşmadı, daha önce BM genel kurulu ve diğer platformlarda yaptığının aksine İran’ın barışçıl nükleer enerji hakkını vurgulamadı. Erdoğan, kendisinden önce konuşan ABD’li senatör John Kerry’nin İran’a sert yaptırımları talep ettiği konuşmasına rağmen bu konuya girmedi. Erdoğan’ın “bölgemizde nükleer silah istemizyoruz” açıklaması dikkatleri çekti.

www.iyibilgi.com analiz



Bu haber 2,258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,112 µs