En Sıcak Konular

Savcıların dikkat çeken işbirliği

16 Şubat 2010 09:25 tsi
Savcıların dikkat çeken işbirliği 
Üst düzey komutanların ifadelerinin alınması için harekete geçilen azınlıklara ve öğrencilere yönelik Kafes Eylem Planı'na ilişkin soruşturmada sivil savcılık ile askerî savcılığın işbirliği dikkat çekiyor.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı askerî savcısı, azınlıklara ve öğrencilere yönelik kanlı eylemler düzenlemeyi öngören Kafes Operasyonu Eylem Planı'yla ilgili soruşturmayı yapan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak ile görüştü. Öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen askerî savcının Poyrazköy iddianamesini de aldığı öğrenildi. Askerî savcı, elinde 2009-1570 sayılı iddianameyle birlikte mesai saatinin bittiği sırada adliyeden ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı ve Savcı Ercan Şafak, askerî savcıyı adliyenin protokol kapısından uğurladı. Savcı Şafak ve Murat Yönder'in askerî şahıslarla ilgili 'Kafes, Poyrazköy' gibi soruşturmalara ilişkin operasyonlarda beraber çalıştıkları, aramalara katıldıkları ve işbirliği yaptıkları öğrenildi. Öte yandan askeri savcının Kafes Eylem Planı ile ilgili soruşturma konusunda bilgi aldığı da öğrenildi. Savcılar Ercan Şafak ve Murat Yönder, 42 kişilik Kafes Eylem Planı'nda Danışma Kurulu olarak adı geçen komutanlar Tuğamiral Fatih Ilğar ve Koramiral Kadir Sağdıç'ın 'şüpheli' olarak ifadelerinin alınması için İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na yazı göndermişti. Ayrıca eski komutan emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü'nün ifadesinin alınmasının da savcıların gündeminde olduğu ortaya çıkmıştı. Askeri savcılık, amirallere suikast iddianamesini de istemişti.

zaman

 

 

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,857 µs