En Sıcak Konular

Meriç taştı, Karaağaç yolu sular altında

16 Şubat 2010 08:01 tsi
Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açmasıyla birlikte Meriç Nehri taşmaya başladı. Debisi hızla yükselen nehir, bin 250 metreküp/saniye olarak risk sınırını aştı. Yola küçük araçların girilmesine izin verilmiyor.

Tunca Nehri'nin ardından Meriç de taşmaya başladı. Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü'nün Meriç Nehri üzerinde bulunan Kirişhane ölçüm istasyonunda alınan verilere göre su seviyesi bin 426 metreküp/saniyeyi buldu. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte nehir kenarında bulunan alanlar su almaya başladı. Kısa süre içerisinde Meriç kenarında bulunan sosyal tesislerin çoğu taşkın sularıyla doldu. Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında bulunan İzzet Arseven Kent Ormanı sular altında kaldı. Bu bölgeden gelen nehir suyu Karaağaç'a giden yolun üstüne taşmaya başladı. Kısa süre içerisinde yolun üstü tamamen su ile kaplandı. Tesislerin bahçesinden gelen taşkın suyu Tunca Köprüsü'nden sonra Meriç'in ayaklarını sular altında bıraktı. Suyun yükselmesi nedeniyle Edirne ile Karaağaç arasındaki yola küçük araçların girişine izin verilmiyor.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, suların yükselmesiyle birlikte Karaağaç yolunda küçük araçların geçmesinin mümkün olmadığını belirterek önümüzdeki saatlerde bu yollardan kimsenin geçemeyeceğini söyledi. Korkan, "Ancak bu yoldan büyük askeri araçlar geçebilecek. Doğal bir afet yaşıyoruz. Ankara ile Bulgaristan hükümetleri arasında bir anlaşmanın yapılması lazım. Edirne'ye bir barajın yapılması şart. Kendi mahallemde evleri kapı kapı gezerek uyarılarda bulundum. Hepsi ayakta ve eşyalarını üst katlara çıkartmaya çalışıyor. Allah'tan dileğim, suyun, Karaağaç Mahallesi'ni koruyan setleri aşmaması. Setler aşıldığı zaman çok büyük bir tehliye olur." dedi.

cihan



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,364 µs