En Sıcak Konular

Ulusalcılar köşk için hazırlanıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Ulusalcılar köşk için hazırlanıyor! Köşk seçimleri yaklaşırken marjinal kesimler, "sivil toplum" adı altında çeşitli eylemlere hazırlanıyor. ODTÜ Mezunları Derneği, Ankara'da 'kurultay' düzenlemek için 500'den fazla derneğe mektup gönderirken, ADD talimat verdi: Yürüyeceğiz!

Dernek, herkesin cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda tavır almasını istedi. Bakan ve milletvekillerini fişleyen Şener Eruygur liderliğindeki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), cumhurbaşkanı adaylık sürecinin başlayacağı 16 Nisan'dan 2 gün önce 'Cumhuriyet Yürüyüşü' tertip etti. Kuvayı Milliye Dergisi, Sezer'in görev süresinin uzatılması için imza kampanyası başlattı. Cumhuriyet Gazetesi ise '16 Mayıs'ta saatler 100 yıl geriye alınacak' reklamlarıyla kampanyaya destek veriyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün TBMM grup toplantısında, "Milleti korkutmak, ürkütmek, sindirmek istiyorlar. Bakın göreceksiniz, yine kışkırtmalara, tahriklere, hakaretlere başvuracaklar." uyarısında bulunmuştu.

ODTÜ Mezunları Derneği, 500 sivil toplum kuruluşuna gönderdiği mektupta, yeni cumhurbaşkanının herkesle barışık, Atatürkçü ve laik olması gerektiğine vurgu yaptı. Dernek yöneticileri, bu çerçevede geçen günlerde gizli bir toplantı da yaptı. Dernek başkanı Himmet Şahin, yürütülen kampanyaya ilişkin soruları cevaplamadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı en büyük 'tepki içerikli' etkinlik, adaylık sürecinin başlayacağı 16 Nisan'dan 2 gün önce ADD tarafından yapılacak. Kasım 2006'da ilki yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü'nün bu yılki tarihi 14 Nisan olarak belirlendi. Geçen seneki etkinlikte, Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan, CHP otobüsünün üstünden bir konuşma yapmış, "Çankaya'ya barikat kuracağımız günler gelecek." demişti.

ADD'den 'hazırlıklara başlayın' talimatı

ADD Genel Başkan Yardımcısı Ali Er, bu yılki yürüyüş için tüm şubelere bir yazı gönderdi. Yazıda, "Hazırlıklara şimdiden başlanılması etkinliğin başarısını artıracaktır. Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili etkinlikler dahil tüm bu etkinliklerde genel merkeze bilgi verilmesi, önerilerin değerlendirileceğinin bilinmesi gerekir." ifadeleri yer aldı. Dernek başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Aralık 2006'da Menemen'deki Kubilay törenlerinde, Türkiye'nin mayasının bozulmaya çalışıldığını savunmuş, buna karşı sorumluların sessiz ve seyirci kalarak 'sine-i milletten' çekindiğini ileri sürmüştü.

Kuvayı Milliye Dergisi'ne yakın 'ulusalcı' isimler ise Sezer'in görev süresinin uzatılması için imza kampanyası başlattı. İmzacılar arasında Sezer'in YÖK üyeliğine atadığı Prof. Alpaslan Işıklı, 68 kuşağının eski Dev-Genç liderlerinden Sarp Kuray, başörtülüler için 'terörist' ifadesini kullanan Prof. Erol Manisalı ve bazı emekli paşalar bulunuyor. İmza metninde, Sezer'e övgüler yağdıran ulusalcılar, hem Anayasa Mahkemesi başkanlığı hem de cumhurbaşkanlığı görevlerinde Sezer'in tutum ve davranışlarıyla herkesi heyecanlandırdığını iddia ediyor. Ayrıca Sezer'in 'irtica'ya karşı kararlı ve titiz bir mücadele verdiği, halkın yüreğinden geçeni yüreklice dile getirdiği öne sürülüyor.

Mevcut parlamentonun cumhurbaşkanı seçmemesi konusundaki kampanyanın başını CHP ve Cumhuriyet Gazetesi çekiyor. Uzun süre, 'sine-i millete' dönmeyi tartışan CHP, bu girişimden vazgeçti. Erken seçim ısrarını sürdüren Baykal ise kısa süre önce Anayurt Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, seçimler konusunda askerin de konuşması gerektiğini savundu. Cumhuriyet Gazetesi de televizyon reklamları ve gazetenin ilk sayfasında bu konuya yer ayırıyor. Gazete, "16 Mayıs'ta saatler 100 yıl geriye alınıyor. Tehlikenin farkında mısınız? Cumhuriyetinize sahip çıkın." sloganını kullanıyor.

Zaman



Bu haber 312 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs