En Sıcak Konular

2 bakana ölüm tehdidi!

0 0 0000 00:00 tsi
2 bakana ölüm tehdidi! MİT'in 2 bakana suikast yapılacağı yönündeki istihbarat bilgisi üzerine İstanbul polisi alarma geçti. Bir makine mühendisi gözaltına alındı. Hedefteki bakanlar kimdi?

MİT tarafından 3 hafta önce gönderilen "Çok gizli" kodlu yazıyı değerlendirmeye alan polis, Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ile Mehmet Ali Şahin’i öldürmeyi planladığı öne sürülen makine mühendisi Adnan Erdem’i gözaltına aldı.

2003’te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmeden önce İmar Bankası’ndan bono alan Erdem’in, Şener ve Şahin’i, Danıştay’ın paraların geri ödenmesine karar vermesine rağmen, hükümetin hazırladığı kararnameye imza atmadıkları gerekçesiyle öldürmek istediği ve tehdit telefonları açtığı bildirildi.

Tutuksuz yargılanacak

İhbarın ardından, eylemin organize bir suç örgütü tarafından yapılabileceği değerlendirilerek soruşturma Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne verildi. Ekipler, Adnan Erdem’in Fatih’te oturduğu evi tespit ederek gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çok gizli yürütülen soruşturma sonrasında Fatih Adliyesi’ne çıkartılan Erdem, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Erdem adliyede verdiği ifadesinde şunları söyledi:

Öldüreceğimi söyledim

 "Mercedes fabrikasında mühendis olarak çalışırken, 2000 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işsiz kaldım. İşten çıkartıldığımda aldığım tazminatım ve ailemin elindeki birikimlerle birlikte İmar Bankası’ndan 85 bin YTL’lik hazine bonosu aldım. Hazine bonosunun karşılıksız olduğunu bankaya el konulunca öğrendim. Yasal yoldan bir sonuca ulaşamadık. Danıştay’ın bonozedelerin zararının ödenmesi ile ilgili verdiği karara rağmen hükümet paraların ödenmesi için düzenlemeyi yapmadı. Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin’in ilgili kararnameye imza atmadıklarını öğrendim. Kendileri ile görüşmeye çalıştım. Zorluklarla karşılaşınca 2 bakanı da öldüreceğimi söyledim."

Hürriyet



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs