En Sıcak Konular

Kripto ABD, finans İsrail’den

15 Şubat 2010 16:36 tsi
Kripto ABD, finans İsrail’den 28 Şubat süreceyle 54. Hükümete karşı girişilen post modern darbenin kriptosunun ABD’den geldiği finansını ise İsrail’in sağladığı belirlendi

Türkiye’de irtica yaygaralarının arkasındaki asıl gücün ABD ve İsrail olduğu açıklandı. 54. Hükümete karşı girişilen post modern darbenin kriptosunun ABD’den geldiği finansını ise İsrail’in sağladığı belirlendi.

28 Şubat sürecini mercek altına alan İsmail Müftüoğlu, Belgeler Konuşuyor (Milli Görüşte Kırılma) isimli kitabında ilginç belgelere yer verdi.

 

Kitabında 28 Şubat tezgahının startını veren ABD kriptosunu yayınlayan Müftüoğlu, “Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu’da bunu açıkladı. Türkiye’de ABD ve İsrail’in çıkarlarına ters düşen Erbakan hükümetinin kurulması üzerine 28 Şubat’ın startı 15 Ekim2006 tarihinde ABD kriptosu ile verildi. ABD dışişleri bakanlığının Büyükelçiliğe gönderdiği bu kripto ile Uluslar arası ve yerli işbirlikçilerine adeta direktif verdi. Onlar da harekete geçtiler.” Dedi.

Kripto öncesinde CIA Başkanı George Tenet, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, MGK Genel Sekreteri Hava Orgeneal İlhan Kılıç’ın ABD’de biraraya geldiğini anlatan Müftüoğlu, ABD, önce hükümet ortağı DYP’nin Türkiye’de islami söylemi ılımlılaştırmaya yönelik baskı yapmasını istemiş, ardından da TSK devreye girerek sonu post modern darbe ile biten hükümete karşı emir komuta zinciri ve hukuka aykırı işlere imza atmışladır.” Şeklinde konuştu.

İŞTE BELGE
Yaşar Yazıcıoğlu’nun açıklamalarını teyit eden çok önemli bir belgeyi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan istihsal ile, kitabımızda aktarmakta fayda mülahaza ettik. Belge aynen şöyledir;

“GİZLİ
Aksiyon:POL
Bilgi: AMB, DCM
Tarih: Ekim 1996
Kimden: Devlet Bakanı, Dışişleri Bakanı (Warren Cristopher)
Kime:Ankara Büyükelçiliği, Acil
Bilgi: Millî Güvenlik Konseyi, Washington, Acil
Kime: Atina Büyükelçiliği, Acil
Beyrut Büyükelçiliği, Acil
Moskova Büyükelçiliği, Acil
Sofya Büyükelçiliği, Acil
Geneva Amerikan Misyonu, Acil
NATO Amerikan Misyonu, Acil
BM Amerikan Misyonu, New York, Acil
BT
GİZLİ
E.O. 12958: DECL: OADR
ETİKETLER:PEPR, MPOL, NATO, TU, US
KONU: TÜRK DIŞ POLİTİKASI
REFERANS: (A) Ankara 3583, (B) Devlet 299138
1. S – Metnin Tamamı
2. Departmanımız, Türk Hükümetinin millî eğilimlerinden ve Başbakan Erbakan’ın ideolojisinden ilham alarak dış politikayı Batı’dan ayırıp Arap ve Müslüman dünyasına doğru yeniden yönlendirmesinden dolayı derin endişe içerisindedir. Kanaatimizce, Türkiye’nin İran, Irak, Libya, Nijerya ve Sudan ile bağlarını kuvvetlendirmek konusundaki mevcut tutumu, bizim millî menfaatlerimize aykırıdır (düşmancadır).
3. Doğruyol Partisi, Erbakan’ın radikal İslâmî söylemlerini (taahhütlerini) ılımlılaştırmada başarılı olamadığına göre, kendisinin Refah Partisi ile koalisyonu verimsiz görünmektedir. Biz inanıyoruz ki, Tansu Çiller’in koalisyondan çekilmesi Erbakan’ı düşürür ve ülkeyi erken genel seçimlere götürür. Sonuç kesin olmamakla birlikte, Refah Partisi büyük bir ihtimalle seçimlerden eskisinden daha güçlü olarak çıkacaktır.
4. Türkiye, Birleşik Devletlerin Anahtar Stratejik ortağı olarak kalmak mecburiyetindedir ve onun bu pozisyonunu gerçekleştirip sürdürmedeki başarımız, bizim millî menfaatlerimizi doğrudan etkileyecektir. Türk Askeriyesi, bu sonucu elde etmeye doğru daha büyük çaba sarf etmesi için harekete geçmeye zorlanmalıdır. Bu konudaki aksiyon plânlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.
BT
GİZLİ”


MOSSAD 28 ŞUBATÇILARA 17 MİLYAR DOLAR AKTARDI

O ödemde Türkiye’de kumandalı bir hükümetin kurulabilmesi için MOSSAD’ın 17 Milyar Dolar aktardığına vurgu yapan Müftüoğlu, “Paranın büyük bir kısmı Mesut Yılmaz hükümetinin kurulması için harcanmıştır. Mesut Yılmaz ANAP-DSP ve DTP hükümetini 30.06.1997 tarihinde kurmuştur. Adeta ara rejim hükümeti görevi gören bu hükümet 28 Şubat MGK kararlarını uygulamaya koyarak temel eğitimi 8 yıla çıkardı. Daha sonra askeri baskılardan kurtulmak için Batı Çalışma Grubu’nu yerini alacak Başbakanlık Takip ve Koordinasyon kurulunu oluşturdu” şeklinde konuştu.

İSRAİL PARA KARŞILIĞI NE İSTEDİ

İsrail Para’ya karşılık Türkiye’deki işbirlikçilerinden Erbakan hükümeti ile mücadele etmelerini istiyor ve Mücadelenin reçetesi olarak da Alan Makovsky’nin tesbitlerinin uygulanması olarak gösteriyordu. Alan Makovsky, Erbakanla mücadele yöntemlerini şöyle sıralıyor.
Taraftarlarınca Erbakan İç ve Dış politikada mutlaka yalnız bırakılmalıdır.Ayrıca Erbakan’ın söylemleri sert bir dille yanıtlanmalıdır.

Erbakan’a ekonomi ve siyaset açısından ince ayar (fine tuning) yapılmalı, yani askeri darbe yerine sivil darbe yapmak için balans ayarı yapılmalıdır..

ABD’nin Türkiye’deki yandaşları desteklenerek Erbakan yalnızlığa itilmelidir.

Askeri işler dahil Amerikan ilişkilerinden Erbakan haberdar edilmemelidir.

Laiklik Mutlaka desteklenmelidir.

Erbakan’dan mutlaka uzak durulmalı, kendisine soğuk protokol kuralları uygulanmalı, Washington’a davet edilmemelidir.

Erbakan hakkında menfi kampanyalar düzenlenmelidir.

ABD ERBAKAN’DAN NE İSTEDİ

İsmail Müftüoğlu, 54. Hükümetin güvenoyu alması üzerine ABD’nin Peter Tornoff’u Başbakan Erbakan’la göüşmek üzere Ankara’ya gönderdiğini belirterek, “Tornof, Washington’un bölgedeki çıkarlarına saygı gösterilmesi şartı ile, hükümetle işbirliği yapabileceklerini ifade etti. ABD ve NATO’nun Türkiye’deki tesis ve üstlerinin azaltılıp çoğaltılmasına hükümetin karışmamasını, Çekiç Güç operasyonlarına müdahale etmeke, Kuzey Irak’ta kurulacak olan Yahudi Kürt devletine ses çıkartmamak, İMF ve Dünya Bankası ile mutabık bütçe hazırlamak ve İslam eksenlik kuruluşlardan uzak durulmasını itiyordu” dedi.

ÇEVİK BİR İSRAİL ÇIKARLARI İÇİN Mİ ÇALIŞTI?

Darbe’nin ayak sesleri olarak görülen Sincan’da tankların yürütülmesine “Balans ayarı” yorumunu yapan Dönemin Genel kurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in hükümetler arası imzalanması gereken anlaşmaları gizli kaydıyla İsrail’le imzaladığına vurgu yapan Müftüoğlu, “23 Şubat1996 tarihinde İsraille imzalanan Askeri Eğitim ve İşbirliği Anlaşması, sivil iktidar yerine Çevik Bir tarafından imza altına alınmıştır. Meclise sunularak kabul edilmeyen bu anlaşma gizliliğini hala korumaktadır. Bu anlaşmanın imzalanmasının ardından Çevik bir önce ABD’ye sonra da İsrail’e dave edildi. Yahudi kuruluşu JİNSA tarafından Yükseke Cesaret ödülü verildi.” Şeklinde konuştu.

HAKİMLERE İRTİCA BİRİFİNGİ

Hükümete karşı mücadele sivillere güvenmeyen Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak 5.5.1997 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği bir yazı ile Ankara görev yapan tüm hakim ve sacıları Genelkurmay’da irtica birifingine davet etti. Çevik Bir’in 28 Şubat darbe emirlerinde ise şu talimatlar veriliyordu, “Basın Yayın organları devreye girecek, Aczi mendiler gündemde tutulakca, Batı Çalışma Grubu çalışanlarına psikolojik harekat kursu verilecek, subay eşleri fişleme yapacak, Özel ve vakıf yurtları habesiz denetlenecek zayıf yönleri medyada afişe edilecek, Özel kasada tutulan emirler kimseye gösterilmeyecek okunup imha edilecek. “

RP’NİN KAPATILMA DOSYASI’NI BATI ÇALIŞMA GRUBU HAZIRLADI

İsmail Müftüoğlu, RP’nin kapatılması için açılan dava dosyasının Genel Kurmay’da hazırlandığına vurgu yaparak, “28 Şubat süresince RP’nin kapatılması ile ilgili başsavcılığın dosyası genel kurmay tarafından hazırlanmıştır. Üzerinde gizli yazılı belgelerin bulunduğu dosya Başsavcılık tarafından Anayasa Mahkemesine havale ediyor. Anayasa Mahkemesi belgeyi Genelkurmay’a iade ediyor. İstanbul 4. Asliye Mahkemesi’nde açılan bir dava ile ilgili olarak Mahkeme, belgeleri Sacılık’tan, Anayasa mahkemesinden istiyor. Her iki kurumda belgelerin Genel Kurmay Başkanlığı’na gönderildiğini yazıyorlar. Genel Kurmay Başkanlığı ise böyle bir belgenin olmadığını iddia ediyor.
 
8sutun/ İsmail Zelvi



Bu haber 2,213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,352 µs