En Sıcak Konular

Avrupa'nın en iyiler listesinde 16 Türk

15 Şubat 2010 16:37 tsi
Avrupa'da gelecek vaadeden 1346 genç oyuncunun bilgilerinin yer aldığı "Eurohopes.com" isimli internet sitesinin yayınladığı listede 16 Türk oyuncu yer aldı.

Medyaspor'un haberine göre 1988 doğumlu 1, 1989 doğumlu 2, 1990 doğumlu 3, 1991 doğumlu 2, 1992 doğumlu 3, 1993 doğumlu 2 ve 1994 doğumlu 2 Türk oyuncu Avrupa'nın en iyileri arasında gösterildi.

"All Top 10" listesine girmeyi başaran tek Türk oyuncu Enes Kanter olurken, zirvenin ilk üç sırasında Danilo Gallinari, Ricky Rubio ve Donatas Motiejunas gibi isimler yer aldı.

Her oyuncunun kendi yaş kategorisinde sıralamaya alındığı listeler ise şöyle oluştu:

1988 doğumlularda ilk sırayı New York Knicks forması giyen Danilo Gallinari alırken, Banvit'te forma giyen Barış Hersek listede 31. sırada yer aldı.

1989 doğumlularda 2 genç oyuncu listede kendisine yer bulurken, bu isimlerden ilki Darüşşafaka Cooper Tires forması giyen Can Özcan oldu. Can'ın 25. sırada yer aldığı listede Texas Longhorns formasını başarıyla terleten Doğuş Balbay 48. sırada yer aldı.

1990 doğumlularda ise listenin başında Barcelona forması giyen Ricky Rubio yer alıyor. Tofaş forması giyen İlkan Karaman'ın 9. sırada yer aldığı listede milli takımdan arkadaşları West Virginia'lı Deniz Kılıçlı 14., Pınar Karşıyaka forması giyen Birkan Batuk da 25. sırada yer alıyor. Bu kategoride listeye giren son Türk oyuncu ise Darüşşafaka Cooper Tires takımında oynayan Melih Mahmutoğlu oldu. Melih listede 43. sırada yer aldı.

1991 Dejan Musli'nin 1. sırada yer aldığı sıralamada bu sene büyük çıkış yakalayan Pınar Karşıyaka'nın yükselen değeri Furkan Aldemir 15. sırada kendisine yer bulurken, Fenerbahçe Ülker'de forma giyen Can Maxim Mutaf da 20. sırada yer aldı.

1992 doğumlu oyuncular listesinde ise Enes Kanter sıralamanın birinci sırasında yer alıyor. Kendi yaş grubunda Avrupa'nın en iyisi olarak gösterilen genç oyuncu, Fenerbahçe Ülker'den ayrılarak Amerika yolunu tutmuştu. Enes'in oyun içindeki artıları ve eksileri profil bilgileri arasında yer alırken, milli basketbolcunun Türkiye Şampiyonası'ndan da bir adet videosu bulunuyor. Listenin 8. sırasında Genç Banvitliler formasını giyen Şafak Edge bulunurken, 18. sırada da Pertevniyal'de forma giyen Burak Yüksel yer aldı.

1993 doğumlu oyuncular kategorisinde ise 2 Türk oyuncu yer alıyor. Sırp Nenad Miljenovic'in 1. sırada yer aldığı listede Fenerbahçe Ülker formasını giyen Erbil Eroğlu 15. ve Berkay Candan da 29. sırada yer aldı.

1994 doğumlu oyuncular listesinde ise ilk 4'te iki Türk oyuncu yer aldı. Efes Pilsen'de forma giyen Burakcan Yıldızlı listenin 2. sırasında yer alırken, Tayfun Erülkü de 50 kişilik listede 4. sırada yer aldı.



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs