En Sıcak Konular

Ufuk Uras'ın 'BDP'den istifa' öfkesi

15 Şubat 2010 15:58 tsi
Bir internet sitesinde yayınlanan ve bir süre sonra yayından kaldırılan 'Ufuk Uras BDP'den ayrılıyor' haberine ilişkin açıklama yapan Ufuk Uras, 'BDP'den istifasına' ve grubun dağılacağına ilişkin iddialara açıklık getirdi.

Ufak Uras’ın makamından;  bugün Gazeteport’ta erken saatlerde yayınlanıp daha sonra yayından kaldırılan ve hiçbir doğruluğu olmadığı ifade edilen haberle ilgili açıklama yapıldı.

Söz konusu haberde Ufuk Uras'ın Gazeteport'a beyanat verdiği ve verdiği beyanatta BDP'den ayrılıp yeni parti kuracağı yer alıyor, Uras’ın parti çalışmalarını SHP, 10 Aralık Hareketi, Özgülükçü Sol ve Aleviler tarafından yürütüldüğü ifade ediliyordu.

Partinin adı, program ve tüzüğüyle ilgili teknik konular üzerinde çalışmaların hızla sürdüğü iddialarına yer verilmişti. Uras'ın ifadelerine dayandırıldığı söylenen haberde partinin de ilkbaharla birlikte kurulacağına değinilmişti.

Ufuk Uras’ın BDP’den ayrılacağı iddiaları BDP grubunun da mecliste düşmesi anlamına geliyordu.

DTP’nin kapatılmasıyla  Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk’ün Anayasa Mahkemesi kararıyla vekillikleri düşürülmüş, DTP’nin devamı olarak kurulan BDP’nin grup kurabilmesi için ihtiyaç duyulan vekil Ufuk Uras olmuştu.

Yine yalanlanan haberde Uras'ın grubun dağılmaması için Genel Seçimlere kadar ayrılmayacağı da belirtiliyordu.

Ufuk Uras’ın makamından ve  10 Aralık Hareketi tarafından haber yalanlandı. 10 Aralık Hareketi tarafından, habere ilişkin gönderilen düzeltmede “10 Aralık Hareketi, bir süredir dört bileşenli olarak sürdürülen yeni  sol parti çalışmalarından Ocak ayının son haftasında çekilmiştir.”denildi.

Açıklamada kararın gerekçelerini içeren ve yeni sol parti çalışmaları için kurulmuş olana Eşgüdüm Kurulu’na sunulan yazının, 10 Aralık Hareketi’nin web sayfasında  2 Şubat 2010 günü yayınlandığı bilgisi verildi.

İkinci yalanlama iddianın direk merkezi konumundaki Ufuk Uras’ın makamından yapıldı. Uras imzalı gönderilen açıklamada “Bugün itibariyle Gazeteport’ta yayımlanan ve ardından kimi yerde kaynak gösterilerek kimi yerde ise kaynak gösterilmeden kullanılan haber hiçbir biçimde gerçekleri yansıtmamaktadır.” dendi.

İddiaların hangi amaçla ve hangi bilgilere dayanarak yapıldığının belli olmadığı ifade edilerek, "Hangi saikle ve hangi bilgilere dayanarak yapıldığı belli olmayan, benim BDP Grubu’ndan ayrılarak grubun düşmesine yol açacağımı ve yeni bir parti kuracağımı iddia eden bu haberin gerçekle hiç bir ilgisi yoktur.” şeklinde yalanlandı.

Haber7

 



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs