En Sıcak Konular

Öcalan'ın yakalanması: 6 ilde gösteri

15 Şubat 2010 15:37 tsi
Mersin,Şanlıurfa,Batman, Diyarbakır, İstanbul ve Ağrı'da terör örgütü elebaşı Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümü bahane edilerek izinsiz gösteriler düzenlendi. Gösterilere BDP'li vekiller de katılıyor.

Mersin'de izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü bahane ederek izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla 16 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte çok sayıda molotofkokteyli ele geçirildiği bildirildi.

Bu arada, önceki gece eylem hazırlığında olduğu belirlenen kişilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 15, dünkü gösterilerde de 5 kişi gözaltına alınmıştı. Böylelikle gözaltına alınan kişi sayısı 36'ya ulaştı. Zanlıların emniyetteki sorgusunun sürdüğü kaydedildi.

Bu arada, polisin olası izinsiz gösterilere karşı kentte aldığı önlemler sürüyor.

AĞRI VE DOĞUBEYAZIT'TA OLAYLAR

Terör örgütü PKK'nın elebaşının yakalanış yıl dönümünü bahane ederek, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba, polis müdahale etti.

Doğubayazıt'ta İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Anıtı önünde toplanan bir grup, basın açıklamasının ardından BDP ilçe binasına yürümek istedi.

Yürüyüş sırasında gruptan bazı kişiler, polise, iş yerlerine ve bazı banka şubelerine taşla saldırdı. Saldırı üzerine polis, biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti. Grup, ara sokaklara dağıldı.

Öte yandan, terör örgütü PKK'nın elebaşının yakalanış yıl dönümü bahanesiyle Hakkari ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde esnaf iş yerlerini açmadı.

Fırın ve eczane dışında iş yerlerinin açık olmadığı Hakkari ve ilçelerinde, polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Van'da da ara sokaklardaki bazı iş yerlerinin açılmadığı gözlendi.

DİYARBAKIR'DA GÖSTERİLERDE 6 TUTUKLAMA

Diyarbakır'da düzenlenen molotofkokteylli ve havai fişekli saldırılara katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 5'i tutuklandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince terör örgütüne yönelik 6-10 Şubat tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda, güvenlik güçlerine ait ekip otolarına, vatandaşlara ait iş yeri ve araçlara, kamu kuruluşlarına düzenlenen taşlı, molotofkokteylli ve havai fişekli saldırılara katıldıkları tespit edilen 18 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu kişilerle birlikte atılmaya hazır 29 molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler, eylemlerde kullanılmak üzere 96 adet havai fişek, örgüt elebaşısına ait bez poster, kar maskesi ve eldiven ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen söz konusu kişilerden 5'i tutuklanırken, 13'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BAĞLAR'DA GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Terör örgütü PKK'nın elebaşının yakalanış yıl dönümünü bahane ederek, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba, polis müdahale etti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde toplanan ve aralarında kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk ile bazı ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu gruba hitaben Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, uluslararası bir komplo ile Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini savundu ve Kürt sorununun güvenlik sorunu olarak görülmesinin yanlış olduğunu öne sürdü.

BDP İL Başkanı Mehmet Ali Aydın'ın da konuşmasının ardından grup yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gruptan bazı kişiler, polise, taşla saldırdı. Saldırı üzerine polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Grup, ara sokaklara dağıldı. Polisler yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Kaçtıkları ara sokaklarda toplanarak gösteri yapmak isteyen grupları belirlemek amacıyla polis helikopteri de görev yaptı.

Fırın ve eczane dışında iş yerlerinin büyük bir bölümünün açık olmadığı Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinde Diyarbakır'da, polis geniş güvenlik önlemi aldı.


ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, BDP'li bir grubun yaptığı basın açıklaması sonrasında, ''yasa dışı slogan'' attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, önceki gün yapılan basın açıklamasının ardından gözaltına alınan A.M. (26), A.Ç. (31), N.T, İ.K. ve N.Y. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan A.M. ve A.Ç. tutuklandı, diğer 3 zanlı ise serbest bırakıldı.

Viranşehir'de, terör örgütü elebaşının Kenya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü bahane edilerek, 13 Şubatta yapılan basın açıklamasında, yasa dışı slogan atılmış, açıklamanın ardından olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınmıştı.

İSTANBUL

Beyoğlu'nda izinsiz gösteri düzenlemek isteyen bir gruba polis müdahale etti.

Kendilerini ''Barış ve Demokratik Çözüm Platformu'' olarak nitelendiren grup, Taksim Tramvay Durağı'nda, terör örgütü elebaşının Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in de katıldığı basın açıklamasının ardından grup, Tarlabaşı yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Çeşitli sloganlar atan, trafiği kapatan ve bazı araçlara zarar veren gruptakiler, emniyet güçlerinin gaz bombası da kullandığı müdahalesiyle ara sokaklara dağıldılar.

Emniyet güçlerinin bölgedeki önlemleri sürüyor.

BATMAN

Terör örgütü PKK'nın elebaşının yakalanışının yıl dönümünü bahane ederek, Batman'da izinsiz gösteri düzenleyen grup, polise taşla saldırdı.

Turgut Özal Bulvarı'nda toplanan ve aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu grup, BDP İl Başkanlığı binasına doğru izinsiz yürüyüş yapmak istedi.

Polisin izin vermemesi üzerine gruptan bazı kişiler, polise taşla saldırdı.

Saldırı üzerine polis, tazyikli su ile gruba müdahale etti.

Daha sonra ara sokaklarda toplanarak, BDP il binasına doğru yürüyen başka bir grup, kepenk kapatmayan bir iş yerinin camlarını kırdıktan sonra BDP il binası önünde bekleyen polislere taşla saldırdı.

Polisin müdahalesiyle grup dağıldı.

Ara sokaklarda yer yer toplanan küçük gruplara polis müdahale ediyor.

AA

 



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs