En Sıcak Konular

Diri diri gömülen Selma'nın katilleri yakalandı

15 Şubat 2010 14:03 tsi
OSMANİYE'nin Düziçi İlçesi'nde, 6 yıl önce ortadan kaybolup her yerde aranan; bir görgü tanığının ifadesiyle, sevgilisi tarafından bıçaklanıp diri diri toprağa gömüldüğü ortaya çıkan 16 yaşındaki Selma Saçmalı'ya ait olduğu sanılan kemik parçalarına DN

Cinayeti işlediklerini itiraf eden genç kızın sevgilisi Cemil Avan ve arkadaşı Kadir Cuma ile ağır yaralı kızı toprağa gömmelerine yardımcı olan arkadaşları Ali Algan ve Mustafa Kaybet tutuklandı.

İddiaya göre, Düziçi Atatürk Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi olan Selma Saçmalı, 31 Mayıs 2004'te, ilçeye bağlı Çerçioğlu Köyü'ndeki evinden okula gitmek için çıktı. Akşam evine dönmeyen Selma'dan bir daha haber alınamadı. 6 ay önce Düziçi Emniyet Müdürlüğü'nü arayan ve kimliği açıklanmayan bir kişi, yaklaşık 6 yıldır aranan Selma Saçmalı'nın sevgilisi 24 yaşındaki Cemil Avan tarafından öldürüldüğünü ihbar etti. Olayın görgü tanığı olduğunu itiraf edince ‘gizli tanık’ olarak ifadesi alınan bu kişi, genç kızın, sevgilisi Cemil Avan ve arkadaşı 23 yaşındaki Kadir Cuma tarafından boğazı kesilip, bıçaklandıktan sonra, ağır yaralı olduğu sırada toprağa gömüldüğünü, 24 yaşındaki Ali Algan'ın da gömülmesine yardım ettiğini ileri sürdü.

Bu bilgi üzerine harekete geçen polis, işsiz Cemil Avan ile Kadir Cuma ve Ali Algan'ı gözaltına aldı. Şüpheliler çapraz sorgularında suçlarını itiraf edip genç kızı gömdükleri Söğütlügöl Mahallesi İtağılı Mevkii'ndeki ağaçlık bölgeyi gösterdi. Burada yapılan kazıda, genç kıza ait olduğu sanılan kemik parçaları çıkartılırken, 3 şüpheli de tutuklandı.

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORDU

Topraktan çıkartılan kemik parçaları, DNA testi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, bugün genç kızın annesi 50 yaşındaki Hürü Saçmalı ile babası besici 60 yaşındaki Hacı Ahmet Saçmalı, Düziçi Devlet Hastanesi'ne getirildi. Saçmalı çifti, bulunan kemik parçalarının kızlarına ait olup olmadığının kesinleştirilmesi için DNA testi yapılması için kan örneği verdi.

Kızlarının okuyup öğretmen olmak istediğini belirten anne Hürü Saçmalı, “Zor şartlar altında onu okutmak için mücadele ediyorduk. O da okuyup öğretmen olmak istiyordu. Katiller onu elimizden aldı” dedi. Oldukça bitkin gözüken anne ve baba, kan örneklerini verdikten sonra Düziçi Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şüphelilerden şikayetçi oldu.

Öte yandan olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında genç kızın gömüldüğü alana çukur açılmasına yardımcı olduğu ileri sürülen 31 yaşındaki Mustafa Kaybet de gözaltına alında. Kaybet, ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Böylece olayla ilgili tutuklanan sayısı 4'e çıkmış oldu.



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs