En Sıcak Konular

Dünya basınının Trabzon ilgisi…

0 0 0000 00:00 tsi
Dünya basınının Trabzon ilgisi… Rahip Andrea Santoro ve Hrant Dink cinayetlerinin katil zanlılarının Trabzonlu olduğunun belirlenmesinin ardından Amerika, Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya’nın önde gelen basın kuruluşları kente büyük ilgi gösterdi. İşte dünya basınında Trabzon.

Yaşanan gelişmeler üzerine BBC, Alman ZDF, Amerikan Financial Times gibi yabancı basın kuruluşlarının röportaj talebinde bulunduğu Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, yaptığı açıklamada, röportajlarla kentin gerçek yüzünü anlatmaya çalıştıklarını söyledi. NTV'de verilen haberde Canalioğlu, Trabzon’un tarih, kültür, turizm ve yetiştirdiği isimlerle çok önemli bir kent olduğunu ifade ederek, “Kentin tarihsel misyonu üzerinde çeşitli oyunlar oynanarak, Trabzon’u şiddet kenti olarak göstermek gibi bir tavır ortaya çıktı. Biz kime, nereden ve ne şekilde gelirse gelsin şiddete karşıyız” dedi.

Volkan Canalioğlu, yabancı basın mensuplarının kendisine en çok Trabzon’un milliyetçi bir kent olup olmadığını sorduklarını anlatarak, şöyle devam etti: “Trabzon, Atatürk milliyetçisidir. Trabzon insanı vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlıdırlar. Trabzonumuzun gerçek yüzünü savunma psikolojisi içine girmeden dünya kamuoyuna aktarmaya çalıştık. Trabzon dışarıdan anlatıldığı gibi şiddet değil tarih, kültür ve turizm kentidir. Bireylerin yaptıklarını bir şehre mal etmek yanlıştır.”

Dink cinayetinde 2 göz altı daha

Bu arada Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak Trabzon’da 2 kişi gözaltına alındı.

Trabzon’da gözaltına alınan ve cinayeti azmettirmek suçundan tutuklu bulunan Yasin Hayal’in arkadaşı oldukları öğrenilen 2 kişi sorgulanmak üzere İstanbul’a getirildi. Milliyet gazetesinde verilen habere göre sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, terörle mücadele şubesinde sorgulanıyor. Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, katil zanlısı Ogün Samast ve azmettirici Yasin Hayal’in de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklu bulunuyor.

iyibilgi.com



Bu haber 247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,960 µs