En Sıcak Konular

LeBaron De ‘Monşer’ hangi dilde bağırdı?

15 Şubat 2010 10:57 tsi
LeBaron De ‘Monşer’ hangi dilde bağırdı? ABD’nin Doha Büyükelçisi bizimkilere neden efelendi? İçeride Başbakan Erdoğan ve Clinton görüşüyor, LeBaron kapıya dayanıyor, ‘Türkiye ile görüşmesi önemli değil, çıksın dışarı’ diye bağırıyor. Bizimkiler de yolu gösteriyor. İyi de, LeB

Katar’ın başkenti Doha’da bulunan Başbakan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir araya geldi.

Yarım saat planlanan temas 1.5 saate uzadı.  Bu da normaldi çünkü konular: İran, nükleer, Ermenistan, Gazze, Kıbrıs’tı. Bu konuların 39 dakikada toparlanması zaten imkansız.

Diplomatik görüşmeler biraz da böyledir. Uzarsa uzar. Ancak bu sefer garip bir şey oldu; Erdoğan, Clinton’la görüşürken, ABD’nin Doha Büyükelçisi Joseph Evan LeBaron, Clinton’ın Katar Emiri ile görüşmeye geç kalacağını söyleyerek içeri girip görüşmeyi yarıda kesmek istedi.

Tabii Türk korumalar tarafından engellendi.  Ancak LeBaron devam etti, kariyer diplomatların ağzından kolay kolay çıkmayacak cümleler sarf etti: “Clinton’ın Katar Emiri ile görüşmesi Türk heyeti ile görüşmesinden daha önemli” diye bağırdı!

Orada bulunan Erdoğan’ın Dış Politika Danışmanı Büyükelçi Fuat Tanlay da, “Türkiye ve Türkiye Başbakanı hakkında böyle bir laf edemezsin. Görüşmenin bitmesini beklemek zorundasın” diye çıkıştı. Korumalar da LeBaron’u kapıdan uzaklaştırdı.

Öykü bu. Soru da bir tane: LeBaron neden bunu yaptı? Aslında suç Obama’nın! Nedeni basit. Barack Obama göreve geldiğinde Savunma Bakanlığı’na dokunmadı. Ya da dokunamadı, bilemiyoruz.

Aynı durum seçim kampanyaları döneminde gelişen pazarlıklar nedeniyle, Dışişlerinde de yaşandı ve Hillary Clinton Bakan olunca, orası da bir tür dokunulmaz alana dönüştü.

Ama daha tartışılır olanı da var. Şu an bir çok ülkedeki ABD Büyükelçileri Bush döneminden kalma ve yerlerini koruyorlar.

İşte bunlardan birisi de LeBaron. Başkan Bush tarafından atanmış bir isim bu diplomat. Bush ailesinin Arap-Körfez ülkelerine duyduğu hassasiyet anımsandığında LeBaron’un da benzer özeni göstermesi doğal sayılmalı.

Zaten kariyerini de daha çok Arap ülkelerinde bulunarak ve bunların üzerine çalışırak yapmış bir isim. Ama istisnası da var! Ankara’da da bulunmuş LeBaron.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,157 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,815 µs