En Sıcak Konular

Başbuğ'a: Hemen açıkla

14 Şubat 2010 14:42 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, 'Bildiklerimizi halkla paylaşırız' sözlerine sert tepki gösterdi.

Devlet adamının tehdit ve şantaj yapamayacağını dile getiren Topçu, Başbuğ'dan bildiklerini hemen açıklamasını istedi ve aksi halde millet karşısında suçlu olacağını ifade etti.

BBP Genel Başkanı Topçu, parti genel merkezinde yapılan il başkanları toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, seçimdeki yol haritasını konuşacaklarını ifade eden Topçu, 1 milyon üyeyi hedeflediklerini söyledi. 81 ildeki teşkilatlanmayı tamamladıklarını anlatan Topçu, en son Sinop il teşkilatının da açıldığını belirtti.

Hilallerinin bütün karanlıkları aydınlatacağını söyleyen Topçu, muhalefetin din üzerinden siyaset yapmasını kınadıklarını vurguladı. Gündemin, işsizlik olması gerektiğinin altını çizen Topçu, molotof kokteyl atan çocukların geleceğinin konuşulması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşinin, başörtülü olduğu gerekçesiyle GATA'ya alınmamasını değerlendiren Topçu, Erdoğan'ın bu olayla ülkede bazı yerlere başörtülülerin alınmadığını hatırladığını ifade etti. Başbakan'ın, sorunu düzelteceği yerde mağdur rolü oynadığını ileri süren Topçu, "Yaşadıklarımı anlatırsam ülke kaldırmaz" sözlerini eleştirerek kurumlar arası iletişimsizliğin körüklendiğini iddia etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Sabrımız taşarsa bildiklerimizi halkla paylaşırız" sözlerine de tepki gösteren Topçu, Başbuğ'dan ne biliyorsa hemen açıklamasını istedi. Aksi halde millet karşısında suçlu ilan edeceğini vurgulayan Topçu, bunun da hesabını soracaklarını söyledi.

Basın üzerinden konuşmanın, ileri demokrasilerde bir örneğinin olmadığını kaydeden Topçu, bunu kınadığını ve tasvip etmediğini belirtti. 'Başbakan Genelkurmay Başkanı'yla görüşmüyor mu?' diye soran Topçu, "Devlet adamı tehdit etmez, devlet adamı şantaj yapmaz. Gereken neyse onu yapar. Hukuku harekete geçirir. Siyasi olarak nemalanmanın devlet adamlığıyla ilgisi yoktur. Ülkenin gündemi bu olmamalı." dedi.

Sivil bir Anayasanın şart olduğunu vurgulayan Topçu, 12 Eylül cuntasının yargılanması halinde balans, balyoz heveslilerinin de olmayacağını savundu. Başbakan'ın iradesizlik sergilediğini savunan Topçu, kendilerine gelen bilgilere göre Türkiye'de kayıp çocuk sayısının 7-8 bin olduğunu söyledi. Topçu, "Habur Sınır Kapısı'nda teröriste racon kestiriliyor." diye konuştu.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, çocukları askerde olan annelere 'askerlik şubelerine gidin, tepki gösterin' çağrısını eleştirerek, "Bunlarla ilgili ne yaptınız?" diye sordu. Topçu, konuşmasının ardından BBP'ye geçenlere rozetlerini takarak 'inşallah sizleri utandırmayız." diye konuştu.

cihan

 




Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs