En Sıcak Konular

Öcalan'a yeni önlem

14 Şubat 2010 13:53 tsi
ÖMÜR boyu hapis cezasına çarptırılan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, İmralı Adası’ndaki mahkumiyetinin 11’nci yılını geride bıraktı. Güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu İmralı’da, açık görüş sırasında Öcalan'ın gözüne kalem so

Kenya’da 15 Şubat 1999 günü yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda yargılanıp ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan adadaki 11’nci yılını doldurdu. Öcalan’ın İmralı’ya getirilmesinden sonra, İmralı’da binalar, asker ve Adalet Bakanlığı’na bağlı görevlilerin kaldığı yapılar eldeng eçirildi, yeni güvenlik sistemleri kuruldu. Son olarak da 5 milyon dolarlık harcama ile Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi yaptırıldı.

4 KİLOMETRELİK MAVİ HAT

Öcalan'ın deniz yoluyla kaçırılma ve suikast olasılığına karşı İmralı Adası’nda 4 kilometre uzunluğunda tel örgü çekildi ve 200 kamera ile ‘mavi hat’ adıyla güvenlik sistemi oluşturuldu. Geceyi gündüze çeviren 24 saat kontrol altında tutulan bu hatta konan güvercinler bile alarmların çalmasına neden oluyor.

Abdullah Öcalan’ın nakledildiği cezaevinde çarşamba günleri avukatları ile yaptığı görüşme odası da yeniden düzenlendi. Bakanlık, görüşme odasında Öcalan’ın gözüne kalem sokma gibi saldırı ihtimalini değerlendirerek, aradaki mesafeyi 7 metreye çıkartan yeni bir düzenleme yaptı. Yeni düzenleme ile Öcalan ile avukatları uzak mesafede karşılıklı olarak yüksek sesle konuşuyor.

12 KEZ HÜCRE CEZASI ALDI

Öcalan’ın 11 yılını geride bıraktığı İmralı’da görevlilere zorluk çıkarmadığı, istenilenleri yerine getirdiği, infaz koruma memurlarını yanına çağırmak için cezaevinin çelik kapısına bile, kimsenin rahatsız olmaması için yavaş vurduğu, ancak avukatlarıyla her hafta yaptığı görüşmelerde ise çok sert olduğu belirtildi.

Öcalan'ın avukatları aracılığıyla yağdırdığı talimatlar ve savurduğu tehditler nedeniyle bugüne kadar 12 kez, her biri 10- 20 gün arasında değişen hücre cezası aldı. Hücre cezası süresince Öcalan sadece avukatlarıyla görüşüp havalandırmaya çıkabiliyor. Ailesiyle görüşemiyor, TRT FM’i bandına ayarlı radyoyu dinleyemiyor, kitap ve gazete okuyamıyor.

GÜNLÜK 5.5 TL'LİK YEMEK

İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile diğer 5 mahkumun günlük yiyecek ödeneği dea Adalet Bakanlığı’na bağlı diğer cezaevlerinde kalan mahkumlarınki kadar. Bakanlık İmralı’daki yiyecek ihtiyacını karşılayan askeriyeye Öcalan ve diğer mahkumlar için 550 gramı ekmek olmak üzere 5.5 liralık günde üç öğün veriyor.

Görüşme için adaya gidiş- dönüş ücreti olarak 30 TL ödeyen avukatları ve yakınları tarafından, Öcalan'a bugüne kadar 800 kadar kitap götürüldü. Öcalan kendisine getirilen felsefi, dini, siyasi ve dünya liderlerinin hayatlarını içeren kitapların yanı sıra bu kitaplarda not düşülen kaynakları da avukatlardan istiyor. Abdullah Öcalan’a talep etitği televizyon ise henüz verilmedi.

 hurriyet



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs