esrarengiz kaza | " /> esrarengiz kaza | "/>

En Sıcak Konular

Gelibolu'da esrarengiz kaza

14 Şubat 2010 09:05 tsi
Gelibolu'da esrarengiz kaza  
Çanakkale'de içinde askerlerin olduğu aracın yaptığı kaza kafaları karıştırdı.

İçinde askerlerin olduğu araç kaza yaptı. Bagajdan TR rumuzu olmayan iki sivil plaka, tümgeneral forsu ve biri ruhsatsız iki tabanca çıktı. Plakalardan biri amiral eşine kayıtlı.

Çanakkele'nin Gelibolu ilçesinde ilginç ve sırlarla dolu bir kaza meydana geldi. Astsubay Üstçavuş Atıl Şahin yönetimindeki 06 EU 2563 plakalı Renault marka otomobil, Çanakkale'den İstanbul istikametine seyir halindeyken Gelibolu yakınlarında kaza yaptı. Önceki gün akşam 17.00 sıralarında meydana gelen kazada Astsubay Şahin yönetimindeki araç, 34 AF 3929 plakalı polis memuru Cumhur Uğur Turkan'ın kullandığı araca çarptı. Araçlar hurdaya dönerken iki araçtaki yaralılar Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ARAÇTAKİ SİVİLLERİ TANIMIYOR

Ancak araçta bulunanlar üzerine Gelibolu Cumhuriyet Savcılığı olaya el koydu. Astsubayların bulunduğu aracın içerisinde üzerinde TR rumuzu bulunmayan 06 AC 006 ve 76 AC 790 numaralı iki plaka çıktı. Araçta ayrıca tümgeneral araç forsu ile birlikte Kılınç 2000 ve Zigana marka iki tabanca ve tepe lambası bulundu. Yapılan ilk araştırmada araçtaki plakalardan birinin Deniz Kuvvetleri'nde görevli bir amiralin eşine tahsis olduğu ve silahlardan birinin ruhsatının bulunmadığı belirlendi.

Savcılık araştırmasında asıl ilginç gelişme ise askerlerin bulunduğu araçta bulunan iki sivilin durumuyla ilgili yaşandı. Savcılığın hastanedeki ilk sorgusunda aracı kullanan Astsubay Atıl Şahin'in aracın arka koltuğunda oturan iki sivil şahsın soyisimlerini bilmediği öğrenildi. Aracındaki iki şahısla ilgili hiçbir detaylı bilgiye sahip olmadığı ortaya çıkan Astsubay Şahin'in daha önce çeşitli disiplin sorunları yaşadığı ve SAT Birliği'nden gönderildiği öğrenildi.

SİVİL SAVCILIKTAN ALINDI

Gelibolu Cumhuriyet Savcılığı soruşturmasını sürdürürken, Deniz Kuvvetleri Adli Müşavirliği'nin devreye girerek olayı “askeri malzemeyi çalma” suçu çerçevesinde sivil savcılığın elinden aldığı öğrenildi. Olayı devreden sivil savcılık araçtaki kayıt dışı silah, general forsu, amiral eşinin araç plakasının bağajda bulunma sırrı ve “Onur” ile “Tarık” isimli iki sivil şahsın baglantıları konusunda inceleme yapamayacak. Sivil savcılık sadece kazayı inceleyecek. Bütün delillerin Askeri Savcılık tarafından alındığı öğrenildi.

İzmir-Çanakkale yolunda ilginç tank hareketliliği

İlçe merkezinde 13 zırhlı aracın park etmesi, biraz ilerideki Şakran Kavşağı'nda ise 4 tankın karşılıklı durması, ayrıca Zeytindağ bölgesinde de zırhlı araçların park etmesi görenleri şaşırttı. İzmir-Çanakkale yolu üzerindeki askerî birlikleri gören çok sayıda vatandaş, bu durumun normal olmadığını düşünerek gazetelerin haber merkezlerine bildirdi. İsminin açıklanmasını istemeyen bazı vatandaşlar, "Askerî araçları ve tankları şehir merkezi ve yakınlarında görünce bir hayli şaşırdık. Kendilerine sorduğumuzda, sel sularının yolu kapattığı için geçemediklerini söylediler. Bizim araçlarımız geçti ama tanklar geçememiş." dedi.

Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ise aşırı yağışlar sebebiyle sel sularının yolu kapattığını ve geçişi bir süreliğine durdurduğunu açıkladı. Kaymakam Yücel, "Selden dolayı Berksoy'un orada bir süre beklenmiş. Şakran'da tatbikat alanları var. Bizim bildiğimize göre oraya gitmişler. Devamlı bu hareketler oluyor, herkes görevini yapıyor. Benim lojmanımın önünden sürekli geçiyorlar." şeklinde konuştu. 

cihan- star



Bu haber 1,750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,306 µs