En Sıcak Konular

Bu karşılaşma tarihe geçecek

13 Şubat 2010 11:50 tsi
59. kez düzenlenecek NBA All-Star karşılaşması, Dallas'ta yeni açılan 80 bin kişilik Cowboy Stadyumu'nda, dünya basketbolunun en büyük yıldızlarını karşı karşıya getirecek.

Karşılaşma için özel olarak düzenlenen Dallas'taki Amerikan futbolu stadyumu, 80 bin kişiye basketbol mücadelesini yerinde izleme fırsatı sunarak, bu alanda NBA ve dünya basketbolu tarihine geçecek.

Texas eyaletinin Dallas şehrinde, pazartesi sabaha karşı 03.00'de oynanacak karşılaşmanın tüm biletlerinin satıldığı belirtilirken, mücadelenin oynanacağı şehirde otellerin doluluk oranının yüzde yüz olduğu öğrenildi.

NBA'de seyirci rekorları, All-Star mücadelesinde 1989 yılında 45 bin seyirci ile Houston Astrodome'a, normal sezon karşılaşmasında da 62 bin seyirci ile Michael Jordan'lı Chicago Bulls ile Atlanta Hawks'ın 1998'deki Georgiao Dome karşılaşmalarına aitti.

Bu alanda 80 bin kişi ile yeni rekora imza atacak Dallas Cowboy Stadyumu, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'in 24 yıldızını, doğu ve batı karması olarak karşı karşıya getirecek.

KOBE BRYANT SAKATLANDI

Ligin en önemli yıldızlarından olan Kobe Bryant, geçen hafta sakatlandı ve 59. All-Star mücadelesinde batı takımının formasını giyme şansını kaçırdı.

Doğu takımında LeBron James, Dwyane Wade, Kevin Garnet, Dwight Howard, Paul Pierce, Chris Bosh, Allen Iverson, Al Horford, Joe Johnson, Rajon Rondo, Derrick Rose ve Gerald Wallace, Batı'da ise Carmelo Anthony, Tim Duncan, Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Stev Nash, Brandon Roy, Kevin Durant, Amar'e Stoudemire, Deron Williams, Jason Kid, Chris Paul, Chauncey Billups, Chris Kaman ve Zach Randoplh yer alacak.

NBA taraftarlarının seçtiği All-Star oyuncuları arasına bu yıl, Amerikan Profesyonel Ligi'nde forma giyen Türk basketbolcular katılma şansı elde edemedi. Türk basketbolculardan Mehmet Okur daha önce All-Star'a seçilmişti.

Sahada Doğu takımının başında Orlando Magic'in antrenörü Stan Van Gundy, Batı ekibinde ise Denver Nuggets'ın antrenörü George Karl olacak.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs