En Sıcak Konular

Davutoğlu, Tokayev ile görüştü

12 Şubat 2010 20:36 tsi
Kazakistan'ın başkenti Astana'ya resmi bir ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gezisinin ikinci gününde Kazakistan Senato Başkanı Kasım Jomart Tokayev ile bir araya geldi.

Tokayev, Davutoğlu'nun yürüttüğü dış politikayı desteklediğini söyledi. Havanın çok soğuk olduğu bir dönemde geçekleştirilen bu ziyaretin çok samimi bir hareket olduğunu belirten Tokayev, Türk devletinin dış politikadaki başarısından duyduğu memnuniyeti bildirdi. Ahmet Davutoğlu ise yaptığı konuşmada, havaların soğuk olmasına rağmen insanların sıcakkanlı olmalarından ve yakınlıklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ikinci gününde ayrıca T.C Kazakistan Büyükelçisi Atilla Günay'ın onuruna verdiği yemeğe katıldı. Davutoğlu burada Türkiye'nin yurt dışında yaptığı faaliyetlerin daha çok kültürel ve eğitim alanına kaydırılması gerektiğini söyledi. Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi (TİKA) Kazakistan Koordinatoru Ömer Kocaman'dan faaliyetleri ve Ahıska Türkleri için Almatı'da yaptırılan okul hakkında bilgi aldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bugün Cuma namazını da Nur Astana camisinde kıldı. Camiye girişinde imam, hutbede kendisine hitaben övgüde bulundu.

Ahmet Davutoğlu ve beraberinde heyette bulunan Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek de cumhurbaşkanlığı akademisinde kamu yönetiminde yüksek lisans ve doktora yapan genç diplomatlara hitaben konuşma yaptı.

TÜRK HEYETİ NURORDA KAZAK-TÜRK LİSESİNE ZİYARET ETTİ

Ayrıca Türk heyeti Astana'da yapımına 2005 yılında başlanılan ve Eylül 2007 yılında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açılışı yapılan Uluslararası Nurorda Kazak-Türk Lisesini ziyaret etti. Okul girişinde iki ülke bayraklarını taşıyan çocuklarla tek tek selamlaşan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, sınıfları gezerek okul eğitimi ile yakından tanıştı. Bakana okul ziyareti sırasında Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Bağdat Amreyev ve Türkiye Kazakistan Büyükelçisi Atilla Günay eşlik etti.

Türkçe sınıfında öğrenciler Türkçe öğretmeni Selman Şimşek'in Türkiye'yi tanıyor musunuz konulu dersinde sorduğu sorulara öğrenciler verdikleri cevaplar ile Türk heyetini sevindirdi ve bir öğrenci "Sayın bakanımız da Konyalıdır." dediğinde kısa bir şaşkınlık yaşandı.

Bakan kendilerine bu hoş sürprizi hazırlayan öğrencileri Konya'ya davet etti. Türk heyeti, okul öğrencileri tarafından hazırlan konser programını izledikten sonra Ahmet Davutoğlu okul şeref defterini imzaladı ve öğretmen ve öğrencilerle hatıra resmi çektirdi.

cihan



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs