En Sıcak Konular

Ayalon ABD'yi de karıştırdı

12 Şubat 2010 19:05 tsi
Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, üniversitede yaptığı konuşmaya tepki gösteren ve slogan atarak İsrail’i protesto eden öğrencilerin yargılanmasını istedi.

Kanlı Gazze operasyonuna duyulan tepkiler ve aşırı sağcı hükümetin icraatlarına yönelik eleştiriler, dünya genelinde İsrailli diplomatlara karşı protesto eylemlerine yol açtı. ‘Alçak diplomasi’ krizinin mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ile ABD’nin Washington Büyükelçisi Michael Oren, konuşma yaptıkları toplantılarda dinleyicilerin sert tepkisiyle karşılaştılar. İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde bir konuşma yapan Ayalon, kendisini protesto eden öğrencilerin yargılanması için harekete geçti. “Yahudileri öldürün” diye bağıran öğrencinin yargılanmasının nasıl mümkün olacağına ilişkin çalışmalar yapıldığını anlatan Ayalon, “Bu karar, nefret suçları ve ırkçılığa karşı sıfır tolerans politikamızın bir işareti” dedi. Ayalon’un söz konusu şahsı ‘soykırım çağrısı yapmakla’ yargılatmak istediği belirtildi. Gergin geçen toplantıda birçok kişi Filistin lehine sloganlar atarken, Filistin bayrağı taşıyan bir kişi Ayalon’a doğru yürürken güvenlik güçlerinin müdahalesiyle durduruldu. Başka bir kişi de, Bakan Yardımcısına hitaben, “Sana Miloseviç’e yaptığımızı yapacağız” diye bağırdı.

İSRAİL’E KÜRESEL TEPKİ BÜYÜYOR

Oxford’da Pazartesi günü yaşanan tartışmanın bir benzeri de ABD’de meydana geldi. İsrail’in Washington Büyükelçisi Michael Oren’ın, Kaliforniya Üniversitesi’nde yaptığı konuşma, izleyicilerin tepkisi üzerine yarıda kesildi. Polis, “Katiller”, “Kaç Filistinli öldürdünüz” diyerek Oren’in konuşmasını kesen 12 öğrenciyi gözaltına aldı.

star



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,696 µs