En Sıcak Konular

Hayırsız evlat Barzani: Babanın sözünden çıkma!

0 0 0000 00:00 tsi
Hayırsız evlat Barzani: Babanın sözünden çıkma! “Komutanım, babamın bana vasiyeti var; Türk devleti, Türk milleti çok büyük kolaylıklar göstermiş kendisine. 'Sana vasiyetimdir, sakın ola ki yaramazlık yapma Türklere. Türkiye'ye sakın sorun çıkarma, hep iyi geçin, hep yanlarında ol' demişti ban

“Mesut Barzani, 1992 senesinde, dönemin Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral Necati Özgen'e işte bunları söylemiş. Emekli Orgeneral Necati Özgen, Salı akşamı Habertürk'te yaptığımız Perde Arkası programına telefon bağlantısıyla katıldı ve 15 yıl önceki anısını anlattı. Ö z g e n , "92'deki büyük operasyon öncesi Barzani ile birlikte çalışıyorduk. Selahattin'de, Parlamento binasını geziyorduk. Duvarda, babası Molla Mustafa Barzani'nin büyük bir fotoğrafı vardı. O fotoğrafın altında durduk ve bana babasının Türkiye ve Türkler ile ilgili vasiyetini anlattı" dedi.

Necati Özgen'in, o dönem Türk makamları ile Barzani arasındaki ilişkiye dair anlattıklarından bir cümle de dikkat çekiciydi: "Kendisiyle Diyarbakır Ordu Evi'nde yemek yemiştik."

Dikkat ediyor musunuz? Talabani ve Barzani ile ilgili her haberde, yapılan her yorumda, "Eskiden böyle değillerdi", "Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiği kırmızı pasaportlarla gezerken böyle konuşamıyorlardı" gibi cümleler sıralanıyor. Kürt liderlere "Hain" diyen de var, "nankörlük" ile suçlayan da... Kimse kusura bakmasın ama beni 'bugünkü durum' ilgilendiriyor. Bölgede görev yapan en yüksek rütbeli subay tarafından Ordu Evi'nde ağırlanan Barzani ile ilişkilerde bugün gelinen nokta bence esas olan.

İşte bu yüzden soruyorum: "Bizim, yani Türkiye'nin hiç mi hatası, hiç mi kusuru yok bugünkü tablonun ortaya çıkmasında?" Amerikan Dışişleri Bakanı Rice'ın 'Kürdistan' sözcüğünü telaffuz ettiği bir ortamda, Talabani ya da Barzani'den ne yapmasını bekliyorsunuz ki? Çıkıp; "Biz zamanında sizin kırmızı pasaportlarınızla geziyorduk. Bizi Saddam'a karşı siz korumuştunuz. Sayenizde hayattayız. Babamın vasiyeti de var zaten" diye tövbekar olup "Siz ne derseniz onu yapalım, gelin bizi siz yönetin, alın Musul ve Kerkük de sizindir" mi diyecekler yani?

Ogünlerden bugüne gelinceye kadar biz ne yaptık ve tabii (belki daha da önemlisi) ne yapmadık? Türkiye bu soruyu soramıyor mu kendine? Ya da neden sormuyor? Emekli Orgeneral Özgen'e canlı yayında aynen bu soruyu sordum. Aldığım cevap önemli ve farklı yönleriyle tartışılmaya değerdi: "Evet kabul ediyorum; 36'ncı paralelin ileride bir Kürt Devleti oluşturma planı olabileceğini, ben bir asker olarak düşünemedim.

Ben bölgede teröristle mücadele ederken, her gün onlarca şehit verirken, dağda teröristin peşinde koşarken, operasyon yaparken, bunu düşünecek vaktim de yoktu, imkânım da. Evet ben (askerleri kastederek) düşünemedim doğru. Fakat bunu düşünecek olan da zaten siyasilerdi bence. O dönemlerin hükümetleri, siyasileri düşünmeliydi bunu."

Dedim ya... Oturulup enine boyuna muhasebesi yapılması gereken sözler bence Özgen'inkiler….”

Bugün-Murat ÇELİK



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs