En Sıcak Konular

Turkcell fiyat düşürdü

12 Şubat 2010 16:45 tsi
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. için daha önce 0,0655 lira olan GSM şebekelerinde çağrı sonlandırma ücretinin 0,0313 lira olarak belirlendiği bildirildi.

Turkcell'den arabağlantı ücretlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen arabağlantı ücret tarifelerine göre, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. için daha önce 0,0655 lira olan GSM şebekelerinde çağrı sonlandırma ücretinin 0,0313 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Kurul kararında belirtilen arabağlantı ücretlerindeki düşüşün, sektör beklentisinin üzerinde gerçekleştiği, yapılan bu indirim sonrasında arabağlantı ücretlerinin mobil pazarda AB ortalamalarının 7 kat altına inerken, sabitte AB ortalamasının üzerinde kalmaya devam ettiği belirtildi.

“MOBİL İLETİŞİM, SABİTE GÖRE DAHA ÇEKİCİ HALE GELDİ”

Söz konusu kararda “işletmelerin operasyon maliyetlerinin yeterince dikkate alınmadığı” savunulan açıklamada, yine aynı kararla sabitte fiyatların düşmediği göz önüne alındığında mobil iletişimin sabite göre daha da “çekici” hale geldiği ifade edildi.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, karara ilişkin “Kullanım oranlarının artacağına ve bunun sonucunda Turkcell'in, bugüne kadar yaptığı altyapı yatırımları sayesinde kalite ve kapsama farklılığında yine açık ara lider olmaya devam edeceğine inanıyorum. Müşterilerimiz, Turkcell kalitesinden ve teknolojisinden daha da uygun fiyatlarla faydalanabilecek” değerlendirmesi yaptı.

Ciliv, finansal anlamda etkileri olabilecek bu kararın sektörde şartları değiştirdiği için fırsatlar barındıracağını düşündüğünü dile getirdi.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs