En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül, Bangladeş'te resmi törenle karşılandı

12 Şubat 2010 13:32 tsi
Hindistan'daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Mumbai'den Dakka'ya geçti. Gül, Dakka Hava alanında Bangladeş Cumhurbaşkanı Zillur Rahman ve kızı tarafından resmi törenle karşılandı. Gül'ü karşılama töreninde Türkiye'nin Dakka büyükelçisi Za

THY'ye ait özel uçakla Dakka'ya gelen Gül karşılamanın ardından tören alanına geçti. Rahman ile birlikte milli marşlara eşlik eden Gül daha sonra askeri tören mangasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül karşılama töreninin ardından kalacağı Pan Pacific Sonargaon oteline geçti. Gül bugün Dakka'daki şehitler anıtını ziyaret ederek daha sonra kaldığı otelde Bangladeş dış işleri ve maliye bakanların kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Gül'e akşam saatlerinde Bangladeş Cumhurbaşkanlığı sarayında resmi karşılama töreni düzenlenecek. Gül ve meslektaşı Rahman burada baş başa görüşmeler yapacak. Zillur Rahman görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanlığı sarayında Gül onuruna bir yemek verecek.

Gül'ün yarınki programında ise önemli görüşmeler var. Sabah iş kahvaltısı ile başlayan program öğle saatlerinde Türk-Bangladeş iş forumu ile devam edecek. Cumhurbaşkanı Gül bu sırada Bangladeş muhalefet partisi lideri Halide Ziya ile de bir araya gelecek. Gül daha sonra kaldığı otelde Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina ile görüşecek. Görüşmenin ardından Hasina, Gül onuruna bir öğle yemeği verecek. Öğleden sonra Dakka Üniversitesine gidecek olan Gül'e burada fahri hukuk doktora unvanı verilecek.

Gül Dakka'daki son programında bu şehirdeki Ümit Türk okulunu ziyaret ederek buradaki programa katılacak. Gül bu programın ardından Ankara'ya hareket etmek üzere Dakka hava alanına geçecek.

cihan



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,379 µs