En Sıcak Konular

''Türkiye'de darbe olursa Kıbrıs'ta ateşkes bozulur''

12 Şubat 2010 11:47 tsi
Türkiye'deki darbe planlarına Kuzey Kıbrıs'tan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, cunta faaliyetlerinde bulunanları, Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'de 'dahili bedhahlar' olarak tanımladığı grup olarak değerlendirdi. Yirmi birinci yüzyılda hala darbe planlayanların ve buna kafa yoranların Türkiye'yi Afrika ülkesi olarak gördüklerini belirten Çakıcı, Cihan'a verdiği mülakatta "Türkiye Avrupa Birliği yolunda, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atarken birtakım bedhahlar kendi şahsi çıkarları uğruna bu ülkenin geleceğini karartamaz." şeklinde konuştu.

"YUNANİSTAN'IN YAPTIĞI HATAYI BİZ NEDEN YAPALIM?"

Türkiye'deki Ergenekon yargı sürecini yakından takip ettiklerini ifade eden Çakıcı Balyoz darbe planında yer alan Yunanistan'la Ege'de gerginlik çıkarmayı hedefleyen plan hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu. Çakıcı Ege'de çıkacak olası bir gerginlikte bunun KKTC'ye faturasının ağır olacağına dikkat çekti. Eylem planının gerçekleşmesi durumunda Türkiye'de darbe olacağını belirten Çakıcı geçmişten ders alınmasını isteyerek, "Türkiye'de darbe olması demek, ateşkesin devam ettiği Kıbrıs'ta istenmeyen olayların yeniden başlaması anlamına gelecektir. Geçmişte Yunanistan'da meydana gelen darbe'nin ardından Türkiye 1974 harekatını başlattı. Aynı hatayı neden biz de yapalım ki?" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'la çıkacak olası bir gerginlikten Kıbrıs adasının iki tarafının da etkileneceğini belirten Çakıcı, şunları söyledi: "Ada'da beş kişiden biri asker. Kıbrıs'ın her iki tarafı da tanklarla, tüfeklerle dolu. Böyle bir durumda Kıbrıs patlamaya hazır bir bomba durumunda olacaktır. Ada'da şuanda ateşkesin hakim olduğunu aklımızdan çıkarmayalım, olumsuz bir durumda Kıbrıs'ın etkilenmemesi düşünülemez."

Türkiye'de art arda ortaya çıkan yeni silahlar ve suikast krokilerinin nasıl bir yapılanma ile karşı karşıya olduklarının kanıtı olduğunu belirten Çakıcı, "Bireysel çıkarları için bazı şahsiyetlerin kendi vatandaşının barış düşüncelerini, refahını bir kenara bıraktığını görüyoruz. Kendi vatandaşına silah doğrultan bir yapılanma ile karşı karşıyayız." dedi.

Türkiye'de ortaya çıkan kaos planlarının daha önce Kıbrıs'ta uygulamaya koyulduğunu vurgulayan Mehmet Çakıcı, "Derin yapılanmalar burada da kaos çıkarmak için bir takım faaliyetlerde bulundular. Ada'da Türklerle Rumların arasındaki gerginliği tırmandırmak için camiler bombalandı. Buradaki derin devlet yaptı; Rumların üzerine attı; Rum derin devleti kilise bombaladı Türklerin üzerine attı ve buradaki savaşlar böyle çıktı." diye konuştu.

Atatürk'ün gençliğe hitabesinde bulunan bir söze de atıfta bulunan Çakıcı, "Atatürk bize harici bedhahlara önlem alacağımız gibi dahili bedhahlara karşı da önlem almamızı istedi. Bu planları görünce bu yapılanları görünce ben, 'Acaba bu planları yapan insanlar dahili bedhahlar mı?' diye soruyorum." şeklinde konuştu.

"KIBRIS'TAKİ ERGENEKON YAPILANMASI ÇÖZÜLSÜN"

Türkiye'nin demokratikleşmesinin ve yeraltı yapılanmalarını deşifre etmesinin hem kendi demokrasisi hem de KKTC'nin geleceği açısından son derce önemli olduğunu belirten Çakıcı, Kıbrıs'taki Ergenekon'un da çözülmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'deki savcıların konuyla alakalı KKTC savcılarıyla bilgi paylaşmasını istediklerini belirten Çakıcı, "Bu bizim en doğal hakkımızdır. Türkiye'deki sivilleşme ve demokratikleşme yolunda atılan adımların burada da atılmasını istiyoruz." dedi. Türkiye'de atılan sivilleşme adımlarını memnuniyetle izlediklerini belirten Çakıcı, bu davanın sonunda KKTC'de de sivilleşme ve demokratikleşme yolunda önemli gelişmelerin olacağına inandığını belirtti.

cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs