En Sıcak Konular

Ne kadar çok Türk askeri...

12 Şubat 2010 10:41 tsi
Ne kadar çok Türk askeri... Afganistan Genelkurmay Başkanı General Bismillah Muhammedi, ülkesine ne kadar çok Türk askeri gelirse o kadar mutlu olacaklarını belirterek, “Çünkü Türk askerinin gelmesi, Afganistan’a yabancı asker gelmesi demek değildir” dedi.

Kabil’i ziyaret eden Türk basın mensuplarıyla bir araya gelen Muhammedi, “Türkiye’den muharip asker gelmesini nasıl karşılarsınız” sorusunu önce “Ben iyi karşılarım” diye yanıtladı. Daha sonra bu sözünü açan Afgan Komutan, “Terörle mücadele amacını kastetmediğini” belirterek, özetle şunları söyledi:

“Tarihten gelen Türk-Afgan dostluğunun derinliğini tüm dünya bilmektedir. Türkiye’nin bize sağladığı yardımların değeri milyon dolarlarla ölçülemez. Türk askerinin Afgan halkına karşı bugüne kadar en ufak bir yanlış davranışı dahi olmamıştır. Bizim Türkiye’ye gitmek için vizeye dahi ihtiyacımız yok. Türkiye benim ikinci evim gibi.

Düşman terör ve uyuşturucu
Buradaki operasyonların amacı, Afganistan topraklarını uyuşturucu ve ülkenin düşmanlarından temizlemek. Düşmanlar derken Taliban, El Kaide ve Gudbeddin Hikmetyar’ı kastediyorum. Milli ordu şu anda tüm Afganistan’da güvenliği sağlayacak düzeye ulaşmadı. Teröristler sadece Afganistan’ı değil, tüm dünyayı tehdit ediyor. Afgan ordusu kendi ayakları üzerinde durmaya başlayınca, yabancı güçlere ihtiyacımız kalmayacak. Bu süreç 2-3 yıla kadar tamamlanacak. Türkiye’den ne kadar çok asker gelirse bu bizim yararımızadır. Çünkü Türk askerin gelmesi, Afganistan’a yabancı asker gelmesi demek değildir.”

Afgan askerlerine Türk eğitimi

KABİL Bölge Komutanlığı’nda görev yapan Türk askeri, 600 Afgan askerinin eğitimine başladı. Beş gün önce kayıtları alınan Afgan gençler Doğan Kışlası’na yerleştirildi ve ilk olarak yanaşık düzen eğitimi verildi. Afgan askerleri yaklaşık 2 aylık eğitimin ardından orduya katılacaklar. Türk subaylarının verdiği eğitime daha önce Kara Harp Okulu’nda eğitim alan Afgan subaylar da destek veriyor.

Hürriyet



Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs