En Sıcak Konular

MHP'nin teklifi gereksiz bulundu

12 Şubat 2010 08:32 tsi
Hukukçular ve eğitimciler MHP'nin üniversiteye girişte uygulanan katsayı uygulamasının kaldırılması için verdiği yasa teklifini gereksiz buldu.

Anayasa'nın 130 ve 131. maddeleri ile Yükseköğretim Kanunu'nda yükseköğretim ve giriş sınavlarını düzenleme yetkisi tamamen YÖK'e veriliyor. YÖK Başkanı da yaptığı açıklamada YÖK'ün yetkisini kullanmaya kararlı olduğunu söylemişti.

YASA İLE GETİRİLMEDİ Kİ

Erzincan Üniversitesi Dekanı Prof. Dursun Bingöl de katsayı uygulamasının değişikliği için bir yasa çalışmasına gerek olmadığını kaydetti. MHP tarafından verilen yasa teklifini incelemediğini belirten Bingöl, "Katsayı uygulaması yasa ile getirilmedi ki değiştirilmesi için bir yasa gerekli olsun. Anayasa ve kanunlar bu konuda açıktır. Yetki YÖK'tedir" dedi.

BAŞÖRTÜSÜ GİBİ OLMASIN

Demokrat Yargı Birliği Eş Başkanı Doç. Dr. Gazi Ertekin, katsayının başörtüsü yasağını kaldıran sürece benzetilmemesi gerektiğini söyledi. MHP'nin talebinin idari ve hukuki olarak doğru bir yaklaşım tarzı olmadığına dikkat çeken Ertekin "Bu karar yargı reformunun gerekliliğini ortaya koymuştur" dedi.

ÖSYM başvuruları 4 gün uzattı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nın (YDGS) bugün sona erecek başvuru süresini 16 Şubat 2010 Salı günü saat 17.00'ye kadar uzattı. ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) başvuru süresinin 2 iş günü uzatıldığı kaydedildi. Başvuruların 16 Şubat Salı günü saat 17.00'de sona ereceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Son günlerde Danıştay'ın almış olduğu yürütmeyi durdurma kararı ve bu karara karşı YÖK tarafından itiraz edilecek olmasının ÖSYS başvurularını etkilememesi gerektiği düşünülmektedir. Adayların bu olaylardan etkilenmemesi, 11 Nisan 2010 tarihinde yapılacak YGS'ye girmek isteyen ya da yalnız sınavsız geçişten yararlanmak isteyen adayların 16 Şubat 2010 saat 17.00'ye kadar başvurularını tamamlamaları istenmektedir. Başvuru süresi kesinlikle tekrar uzatılmayacaktır."

Genelkurmay da takipte

Genelkurmay'ın da katsayı konusunu yakından takip ettiği ortaya çıktı. 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanlığı, YÖK'ün katsayıyı kaldıran ilk düzenlemesinin ardından bir rapor hazırlamış. G.Kurmay İkinci Başkanı'na gönderilen yazıda, "Düzenlemenin iptali istemiyle açılan davanın ve gelişmelerin takip edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir" ibaresi dikkat çekiyor.

yenişafak



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs