Milletimize şikayet ediyoruz' | " /> Milletimize şikayet ediyoruz' | "/>

En Sıcak Konular

'Milletimize şikayet ediyoruz'

12 Şubat 2010 08:14 tsi
'Milletimize şikayet ediyoruz' Oramiral Eşref Uğur Yiğit: “Subaylarımızın silahlı terör örgütü kurduğu söyleniyor. Öte yandan Habur’dan teröristler ellerini kollarını sallayarak giriyor. Milletimize şikayet ediyoruz”

Hürriyet’e konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Poyrazköy ve Kafes iddiaları için, “Subaylarımızın silahlı terör örgütü kurduğu söyleniyor. Öte yandan Habur’dan teröristler ellerini kollarını sallayarak giriyor. Milletimize şikayet ediyoruz” dedi. Oramiral Yiğit, isyanını şöyle sürdürdü: “Cani miyiz, cani mi yetiştiriyoruz? Amirallerimizin yarısı, kuvvetin yüzde 38’i, 13 bin astsubayın dörtte biri yüksek lisans diplomalı. Gemi ihraç ediyorduk, etmeyelim mi isteniyor, neden hedef seçildik?”

DENİZ Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Poyrazköy ve Kafes iddiaları için Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Subaylarımızın silahlı terör örgütü kurduğu söyleniyor. Ama öte yandan Habur’dan teröristler ellerini kollarını sallayarak giriyor, hiçbir şey yapılmıyor. Bu bizi ve milletimizi rahatsız ediyor. Milletimize şikayet ediyoruz.”

Oramiral Bulut, özel yaşamıyla ilgili olarak internete düşen iftira kampanyası nedeniyle intihar eden Albay Berk Erden’in cenaze töreninden sonra kendisine telefonla ulaşan Hürriyet’e açıklamalarda bulunurken, “Hukuka saygı ve sabırla bekleme” vurgusunu yaptı.

Neden hedef seçildik

Oramiral Yiğit’in komutanı olduğu Deniz Kuvvetleri ile ilgili yorumu şöyle:
“Cani miyiz biz, cani mi yetiştiriyoruz? Deniz Harp Okulu’ndan, Akademi’den mezun olmakla kalmıyor, yüksek lisans yapıyor bizim subaylarımız. Amirallerimizin yarısı, kuvvetin yüzde 38’i, 13 bin astsubayın dörtte biri yüksek lisans diplomalı. Bizim gemiler teknoloji ile yüzüyor. Ama morali bozulan personel gemiyi yüzdüremez. Gemi ihraç ediyorduk, etmeyelim mi isteniyor, neden hedef seçildik?”

Cephanelik ellerinde

Poyrazköy’de bulunan silahlarla ilgili değerlendirme yapan Oramiral Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Poyrazköy’de suçlanan personelim o birliğin komutanı yani yöneticisi. Cephaneliğin anahtarı ceplerinde. Silaha, cephaneye ihtiyaçları olsa, açar alırlar. Neden acemice dere yatağına gömsünler ki?”

Şerefi olan imza atar

Deniz Kuvvetleri Komutanı Yiğit, imzasız ihbar mektuplarını da eleştirdi: “Şerefi olan, uygar insan imzasını atar mektubu öyle yazar. Mesela ben daha teğmenken bir haksızlığa uğradığımı düşündüm, komutanımı mektupla şikayet ettim. Hakkımı teslim ettiler. Ben komutanken hatalı bir personel bana gelip ‘İzin verin üç ayım kaldı emekliliğime’ dedi. Asla izin vermedim hemen emekli ettim. Hangi şikayet geldi de bize üzerine gitmedik ki?”

Eşe sahip çıkılacak

Oramiral Yiğit, “Merhum Albay Berk Erden’in eşine sahip çıkılacak mı?” sorusuna, tepki göstererek, “Tabii ki çıkılacak, çıkıldı bile” yanıtını verdi.

Enis Berberoğlu / Hürriyet



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,485 µs