En Sıcak Konular

Tayyar: Salla Abdüllatif salla

12 Şubat 2010 08:07 tsi
Tayyar: Salla Abdüllatif salla Abdüllatif Şener'in Emine Erdoğan'ın GATA'ya girdiğini iddia etmesine, gazeteci Şamil Tayyar'dan sert yanıt: "Maşallah, iyi sallamış."

Abdüllatif Şener, dolaylı edindiği bilgilere göre, genelkurmay başkanının telefonla görüştüğü başbakana “Elbette, tabii ki ziyaret etmesi lazımdır, ben gerekli talimatı veririm” dediğini, ardından Emine Erdoğan’ın GATA’ya girdiğini iddia etti.

Maşallah, iyi sallamış.

Hadisenin nasıl cereyan ettiğini anlatalım da kimse Şener’in durumuna düşmesin, işkembe-i kübradan atmasın, atarsa da destekli atsın.

Nejat Uygur, 2007 yılı Eylül ayında GATA’ya kaldırılıyor. Başbakan Erdoğan, ziyaret ediyor ama eşi türban yasağına takılıyor.

Konu, 29 Kasım 2007 tarihinde başlayan ve iki gün süren Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında gündeme getiriliyor.

Genelkurmay Karargahı Çakmak Salonu’nda yapılan toplantıda iki sivil var. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül...

Diğerleri, üniformalı. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ başta olmak üzere tüm kuvvet, ordu, donanma, akademi ve eğitim komutanları toplantıda...

Kısa süre önce, 30 Ağustos’ta orgeneralliğe terfi eden 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, Ege Ordu Komutanı Necdet Özel, Harp Akademileri Komutanı Hasan Aksay ve Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ise ilk kez şurada yer aldı.

Geçen Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi’ndeki milletvekilleri istişare toplantısında anlatılanlara göre; Başbakan Erdoğan, GATA’daki türban ayıbını işte bu toplantıda gündeme getirdi.

Özetle şöyle dedi: “Vergilerle kurulmuş ve sağlık hizmeti veren bir müessesede hasta ziyaretinin başörtüsü gerekçesiyle engellenmesini bir başbakan olarak kabul edemem.”

Mealen cümle böyle veya buna yakın...

Yaşar Büyükanıt: “Askeri hastanelerde kural böyle, görevliler kuralı uygulamışlardır.”

İşte, kıyametin koptuğu an, o andır. Başbakan, “Kaldırın o zaman o kuralı” diye başlayıp “okkalı” bir konuşma yapıyor. Tansiyon bir anda yükseliyor.

Hani başbakanın USAK’taki toplantıda “Konuşursam bunu ülkem kaldırmaz” dediği örneklerden biri, bu YAŞ’ta yaşananlardır.

Toplantının ayrıntıları, bir Ergenekon sanığının arşivinde istiflenmiş veya günlük olarak belki bir gün çıkar, bilemem, ama toplantının şahitleri ortada.

En başta, şimdi Genelkurmay Başkanı olan, 3 yıl sonra Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Keşke olmasaydı” diyen İlker Başbuğ...

Ha, bu arada unutmadan, Sayın Şener, sen hangi telefon görüşmesinden söz ediyordun?

Şamil Tayyar / Star



Bu haber 1,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,566 µs