En Sıcak Konular

Trakya'da nehirler taştı

12 Şubat 2010 08:01 tsi
Trakya'daki aşır yağış sonucu Meriç ve Tunca taştı. Başta tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı olmak üzere nehir yatağına yakın alanlar sular altında kaldı. Ahırlar tahliye edildi.

Meriç Nehri'nin taşma riskine karşı nehir yakınlarında bulunan ahırlardaki hayvanlar tahliye edilmeye başlandı.

Son zamanlarda önemli yağış alan Trakya Bölgesi'nde nehirlerin debileri yükselmeye başladı. Yağmurun yağmasıyla birlikte eriyen karlar nehirlerdeki su seviyelerini yükseltti. Bunun sonucunda ilk önce Tunca Nehri taştı. Başta tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı olmak üzere nehir yatağına yakın alanlar sular altında kaldı. Şehir merkezini Sarayiçi bölgesinden Yıldırım Mahallesi'ne bağlayan Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprülerinin ayakları sular altında kaldı.

Bunun üzerine ulaşım alternatif köprü durumundaki Gazimihal üzerinden verilmeye başlandı. Tunca'dan sonra Meriç Nehri'nde de sular yükselmeye başladı. 400 metreküp civarında seyreden nehir suyu bir anda 835 metreküp/saniyeye ulaştı. Nehirlerdeki artış nedeniyle bu bölgelere yakın alanlarda oturan vatandaşlar yetkililer tarafından uyarıldı.

Geçmiş yıllarda yaşanan taşkınlarda sular altında kalan merkez Bosnaköyü yolu üzerinde bulunan ahır sahipleri uyarıldı. Burada oturan vatandaşlar gece saatlerinden itibaren hayvanlarını daha güvenli bir yere tahliye etmeye başladı. Şu ana kadar bölgede bulunan 300 civarındaki küçük ve büyükbaş hayvan başka yerlere nakledildi. Ahır sahipleri bu olayı daha önce de yaşadıklarını belirterek yetkililerin uyarısı üzerine hayvanlarını ve değerli eşyalarını taşımaya başladıklarını söyledi.

Nehirlerdeki su seviyesini inceleyen vatandaşlarla görüşen Edirne Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, nehirlerdeki su seviyesinin giderek yükseldiğini belirterek nehirlere yakın yerleşim birimlerinin ikaz edildiğini ifade etti.

Sürmen, "Burada Bosnaköy aşağısındaki hayvan barınaklarının bulunduğu yerlerde kalanlar ikaz edildi. Yan derelerden nehre yükleme olduğu için su seviyesini net belirleyemiyoruz. Onun için biz su seviyesi yükselecekmiş gibi bu tedbirlerimiz aldık. Su seviyesi saat başı takip ediliyor." dedi.

Askeri birliklerle koordine halinde olduklarını dile getiren Sürmen, muhtemel bir olumsuzluk durumunda daha önceki yıllardaki işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Bu arada son yapılan ölçümlerde Meriç Nehri'ndeki su seviyesi 835 metreküp/saniye, Tunca'da 191 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

cihan



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs