En Sıcak Konular

Vali yardımcısının adıyla dolandırıcılık girişimi

11 Şubat 2010 20:09 tsi
Şanlıurfa'da bazı iş adamlarını arayan kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, vali yardımcısının adını kullanarak, iş adamlarını dolandırmaya çalıştı.

Alınan bilgiye göre, adının açıklanmasını istemeyen bir iş adamını cep telefonuyla arayan bir kişi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ın kendisiyle görüşeceğini belirtti.

Daha sonra telefonu alan kişi, İstanbul'da ilik kanseri tedavisi gören bir çocuk için Valilikçe yardım kampanyası başlattıklarını, iş adamından da bu kampanyaya katkıda bulunmasını istedi.

Tedavi için gerekli paranın tamamlanması için 8 bin TL'ye ihtiyaç kaldığını ve bunun için kendisine verecekleri hesaba bu parayı yatırmasını isteyen kişi, bir süre sonra iş adamı yeniden arayarak parayı yatırıp yatırmadığını sordu. İş adamının yüz yüze görüşme isteği üzerine, kendisinin toplantıya gireceğini bu nedenle şimdilik görüşemeyeceklerini söyleyen kişi, telefonu kapattı.

İş adamının kendisini araması üzerine dolandırıcılık girişiminden haberdar olan Vali Yardımcısı Yıldırım, hemen durumu polise bildirdi.

Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

AA muhabirinin görüştüğü Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, kente yeni geldiğini anımsatarak, bu nedenle fazla kimsenin kendisini ve sesini tanımadığını, dolandırıcıların da bu nedenle ismini kullanmış olabileceğini tahmin ettiğini ifade etti.

Vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olmalarını isteyen Yıldırım, böyle bir konuyla karşılaşanların, bunu muhakkak araştırmasını, zaman kaybetmeden de adı geçen kurum veya kişilere başvurması gerektiğini anlattı.

Bu arada kentte bu şekilde 4-5 kişinin daha arandığı, ancak kimsenin verilen hesaba para yatırmadığının tespit edildiği belirtildi.



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs