En Sıcak Konular

İşte Başbuğ'un okumadığı satır

11 Şubat 2010 13:19 tsi
İşte Başbuğ'un okumadığı satır Habertürk'e röportaj veren Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede subayların amirallere suikast edecekleriyle ilgili tek satır yer almadığını söylüyor.

Ancak Başbuğ yanılıyor. Çünkü iddianamede mermi içine saklanmış suikast notu belge olarak sunuluyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli iki amirale suikast planladıkları ve uyuşturucu ile TNT kalıbı bulundurdukları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen 9'u tutuklu teğmen 19 sanık hakkındaki iddianame İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Uzun süre ülke gündemini meşgul eden amirallere suikast iddiasıyla ilgili konuşan Başbuğ; "Aylarca deniz kuvvetleri Komutanı'na suikast yazıldı. İşte 5. iddianame çıktı. Tek satır var mı?" dedi. Sanık teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın Kocaeli'ndeki evlerinde yapılan arama sırasında bulunan belgeler Başbuğ'un yanıldığını göstermeye yetiyor.

İhbar üzerine yapıldığı belirtilen arama sırasında tutulan tutanaklar iddianamede şöyle yer alıyor.

"AMİRALLERE SUİKAST NOTU ARAMALARDA BULUNDU"

Buzdolabının altında motor kısmının yanında siyah poşet içerisinde 2 ayrı siyah ve beyaz olmak üzere poşet bulunduğunun belirtildiği iddianamede poşet içerisinde 50 adet uzun 9 mm MKE yapımı fişek ve 50 adet kısa 9 mm MKE yapımı fişek bulunduğu kaydedildi. Fişeklerin bulunduğu poşet içerisinde katlanmış vaziyette beyaz kağıt üzerine siyah kalemle yazılmış "Alb. Tayfun Duman"dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent Bektaş Orhan Yücel Albay üzerinden iletecek Size teslim edilen malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz" ibaresi ile son bulan 5x15 cm ebadında not kağıdı ile aynı buzdolabının motor kısmına saklanmış şekilde, yağlı haki renk kağıda sarılı TNT kalıbı olduğu değerlendirilen yaklaşık 500 gr ağırlığındaki madde elde edildiği anlatıldı.

İddianamede arama işlemi esnasında bulunan mermiler, "Alb. Tayfun DUMAN'dan gelecek ibaresiyle başlayan not ve patlayıcı maddenin ele geçirilmesiyle ilgili kamera görüntülerinin çıktı şeklinde alındığı ve soruşturma dosyasına eklendiği de yer aldı.

Zaman



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,150 µs