belgesel eşliğinde savunma | " /> belgesel eşliğinde savunma | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da belgesel eşliğinde savunma

11 Şubat 2010 14:14 tsi
Ergenekon'da belgesel eşliğinde savunma İkinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu, “dinlerarası diyalog” konulu “Hristiyanlığın Truva Atı” adlı belgesel eşliğinde savunmasına devam etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını sürdüren Özoğlu, iddia olunan “Ergenekon” örgütünün ara yöneticisi olmakla suçlandığını belirterek, bazı yazarların gazetelerde yer alan yazılarını okuyarak, bu örgütün medyada nasıl tarif edildiğini anlatmak istediğini kaydetti.

Özoğlu, daha sonra “Fethullahçı örgütü”nün nasıl yapılandığı ve bunu kimlerin desteklediğini göstereceğini ifade ederek, “dinlerarası diyalog” konulu Fethullah Gülen ile Papa 2. Jean Paul'un görüntülerinin yer aldığı “Hristiyanlığın Truva Atı” adlı belgeseli izlettirdi.

Belgeseli izletirken bazı açıklamalarda da bulunan Özoğlu, “dinlerarası diyalogun bir yalan olduğunu” öne sürerek, “Dinlerarası diyaloğun asıl amacı İslam'ı Hristiyanlaştırmaktır. Dinlerarası diyalogla başlatılan bu hareket aslında Türkiye'ye uygulanan operasyonun başladığı gündür” dedi. Özoğlu, “Gülen ile Papa Paul'un görüşmesini 'ADL' adlı örgütün organize ettiğini, 'ADL'nin de Filistin'de çocukları öldüren bir örgüt olduğunu” savundu.

Özoğlu, Cumhuriyet'in İslam ile çatıştığı fikrine katıldığını, bu çatışmanın içinde de ömrünün sonuna kadar yer alacağını dile getirerek, “Peygamber efendimizin bize öğrettiği İslam ile hiçbir sorunum yok. Allah'a sonsuza kadar inanan bir insanım. Bu vicdani bir durumdur. Hiç kimseyi ilgilendirmez. Zaten o yüzden Anayasada Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik olduğu belirtilmiştir” diye konuştu.

Toplumsal Dönüşüm Yayınları'nın sahibi olduğunu belirten Özoğlu, ulusalcı yayın yapan kuruluşların zor duruma düşürüldüğünü kaydetti.

Özoğlu, yayınevinde bastığı 400 kitaptan 399'unun görevli ve emekli askerler tarafından yazıldığını, bunların kaynak olarak harp akademilerinde okutulan ders kitapları olduğunu söyledi.

Davanın tutuksuz sanıkları emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile aynı gün gözaltına alındığını ifade eden Özoğlu, bir gazetede “Ecevit hükümetini Ergenekon yıktı” şeklinde haber yayımlandığını belirtti.

İfadesini alan savcının kendisine “Karargah evlerini biliyor musun?” diye sorduğunu belirten Özoğlu, “İlk defa duymuştum. 'Işıkevleri mi' dedim, 'Onu karıştırma' dedi. Biz öylesine bir örgütüz ki, hükümetin devrildiğinden haberimiz yok ama hükümetin nasıl devrildiğini burada görüyoruz” diyerek belgeselin bir bölümü izletti.
“Ecevit hükümetini Amerika'nın devirdiğini” öne süren Özoğlu, “Bunu örtmek için 'Ergenekon, Ecevit hükümetini devirdi' diye manşet atıldı. 'Bize darbe yapacaktı' diyorlar. Burada yapılmış bir darbeyi izliyorum. Amerikan desteğiyle siyasi kimlik kazandırılmış insanlar darbeyi yapıyor” dedi.

Beğenmediği insanların siyasi tavrını eleştirdiğini ifade eden Özoğlu, “Ben Ak Parti iktidarının devrilmesini istiyorum. 'Devrilsin' deyince, darbe yapmayı mı diyorum? Bunu çıktığım televizyon programlarında, üniversitelerdeki toplantılarda söylüyorum. Aynı şeyi Ecevit hükümeti için de söylüyordum. Ben eleştirmenim. Ben bu ülkenin aydınıyım, yazarıyım” şeklinde konuştu.

A.A.



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs