En Sıcak Konular

Faili meçhul saldırılarda ölenlerin aileleri TBMM'de

11 Şubat 2010 13:02 tsi
AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Ayşenur Bahçekapılı, faili meçhul saldırılarda ölenlerin ailelerini kabul etti.

Görüntü alınmasının ardından basına kapatılan görüşme, 50 dakika sürdü.

Alınan bilgiye göre, kabulde, Sabahattin Ali, Orhan Yavuz, Doğan Öz, Necdet Bulut, Abdi İpekçi, Akın Özdemir, Cevat Yurdakul, Cavit Orhan Tütengil, Ümit Kaftancıoğlu, Sevinç Özgüner, Kemal Türkler, İlhan Erdost, Çetin Emeç, Turan Dursun, Muammer Aksoy, Musa Anter, Uğur Mumcu, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Behçet Aysan, Hasret Gültekin, Onat Kutlar, Yasemin Cebenoyan, Hasan Ocak, Metin Göktepe, Necip Hablemitoğlu ve Hrant Dink aileleri adına hazırlanan dilekçe okundu.

Daha sonra basına da dağıtılan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

''TBMM'ye acılarımızı getirmek istemedik. Onlar bizim mahrem alanımız. Hukuk talebimizle geldik. Olaylara çok yakından tanık olmuş kişiler olarak geldik. Siyasi bir hesaplaşmanın içinde değiliz. Hep birlikte Meclisin çatısı altında yüzleşmemiz gerektiğine inanıyoruz. Süreklilik halindeki bir hukuk dışılıkla yüzleşmemiz gerek. Hepimiz tanıklığımızı getirmeliyiz. Hep birlikte sorabilmeli ve cevaplayabilmeliyiz.

Bunun hepimiz için bir yurttaş sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Cinayetlerin ardındaki örgütlenmeler ortaya çıkarılmadıkça, bu tür suçların tekrar tekrar işlendiğini edindiğimiz tecrübelerden biliyoruz. Biz hepinizden daha iyi biliyoruz. Artık fotoğrafı çok net görünmeye başlayan bu hukuk dışılığın sona erdirilmesi talebimizle geldik. Emir komuta zincirine ulaşılmadıkça, geride kalan, kaçan, kaçırılan, korunan, gizlenen tüm suçlulara ulaşılmadıkça bu cinayet dosyaları kapanmış sayılmasın. Bu aydınlatma yolunda sorumlulukla yürüdüğü için 32 yıl önce katledilen savcı Doğan Öz'ün raporundaki son sözleri yineleyerek, 'durumu bütün açıklığı ve acılığı ile sunmak' için buradayız.''

-''ZAMANAŞIMI İÇİN DÜZENLEME YAPILSIN''-

Edinilen bilgiye göre, Bozdağ ve Bahçekapılı'ya, dilekçeyi sunan aileler, daha sonra sözlü olarak da taleplerini ifade etti.

TBMM'de faili meçhul cinayetlerle ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyen aileler, olayların aydınlatılabilmesi için ''siyasi cinayetlerde zamanaşımının kaldırılmasına'' dönük yasal düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti.

BM'nin insanlığı karşı suçlarla ilgili düzenlemesinin Türkiye tarafından kabul edilmediğini, bunun kabul edilmesi halinde ''siyasi cinayetlerde zamanaşımının işlemeyeceğini'' ifade eden aileler, Meclisin konuya sahip çıkmasının önemli olduğunu vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Ayşenur Bahçekapılı, talepleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yetkili kurullarına ileteceklerini belirterek, geçmişte Mecliste faili meçhul cinayetlerle ilgili kurulan araştırma komisyonlarından sonuç alınamadığını, daha etkin sonuç alabilmek için araştırma komisyonlarının güçlendirilmesine yönelik olarak TBMM İçtüzüğü'nde de değişiklik yapılması gereğine dikkati çekti.

AK Parti'li Bekir Bozdağ, toplantının ardından gazetecilerin soruları üzerine, ''Ailelerin taleplerini aldık, değerlendireceğiz'' derken, Ayşenur Bahçekapılı ise TBMM'de bir Araştırma Komisyonu kurulması konusundaki tavırlarının ne olacağı sorusuna, ''Konuyu henüz arkadaşlarımızla görüşmedik. Görüşünce bir açıklama yapacağız'' karşılığını verdi.
 
aa



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs