En Sıcak Konular

Fenerbahçe'den Saran'a cevap

11 Şubat 2010 12:33 tsi
Fenerbahçe Kulübü, eski yönetici Sadettin Saran'ın dün basında yer alan ifadelerine karşın yaptığı açıklamada, söz konusu davada istenen alacakların sadece sözleşmeden kaynaklanan tartışmalı ticari alacak ile sınırlı olmadığını iddia etti.

Sarı - lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Saran'ın söz konusu davayı münferit olay şeklinde basite indirgediği ifade edilerek, "Bu dava, kendisinin Fenerbahçe Spor Kulübü'nden kazanmayı beklediği ticari kazancın çok ötesindedir. Bu davada istenen alacak sadece sözleşmeden kaynaklanan tartışmalı ticari alacak ile sınırlı değildir." denildi.

Saran'ın Fenerbahçe Kulübü'nün aleyhine 10 milyon ABD Doları ceza, yaklaşık da 8 milyon ABD Doları toplamda da 18 milyon ABD Doları talep ettiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: "Kaldı ki Sayın Saran'ın sözleşme süresince 100'e yakın maçın yayınını gerçekleştirmiş ve bunlardan da kazanç elde etmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü yürürlükteki tüzük ve yasa hükümlerine göre faaliyette bulunan ve tüm faaliyetleri Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Kurulu'nun denetimine tabii bir tüzel kişiliktir. Bu itibarla ister Sayın Saran olsun isterse bir başkası akıl dışı alacak taleplerinin kulüp tarafından kabul edilmemesi ve sonuçta konunun hukuki ihtilafa dönüşmesi kaçınılmazdır.

Sayın Saran'ın bu durumu kişisel hırs ve hesaplaşma olarak gösterme çabası bu açık durum karşısında tam bir demagoji ve kamuoyunu yanıltma çabasıdır. Hiçbir Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nın, Sayın Saran tarafından talep ve dava edilen akıl dışı alacak talebini kabul edebilmesi mümkün olmayıp, Başkan kim olursa olsun böyle bir durum karşısında davalık olmak kaçınılmazdır. Dolayısıyla Sayın Saran'ın konuyu başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ile kişisel husumet gibi göstermeye çalışması kabul edilemez. Konunun tarafları Fenerbahçe Spor Kulübü ve Sayın Saran'ın sahibi olduğu şirkettir.

Sayın Saran'ın kulüpten ihracı ise ihraç talebi sonucu Genel Kurul tarafından alınmış bir kararın sonucudur. Sayın Saran bu konuda eğer hukuk önünde aklanırsa hukukun gereği Sayın Saran için de yapılacaktır. Ancak olası böyle bir durum dahi Sayın Saran'ın Fenerbahçeliler tarafından kulüpten daha fazla ticari kazanç sağlamak için davalık olan kişi olarak hatırlanmasına engel olamayacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübünün yapılacak yargılama sonucunda Sayın Saran'a talebinden 1 TL dahi olsa daha az bir ödeme yapma durumunda kalması halinde bile bu durum Sayın Saran'ın kulüpten olan talebine nazaran Fenerbahçe Spor Kulübü'nün menfaatine olacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi Fenerbahçe Spor Kulübünün menfaatine olacak işleri yapmak yükümlülüğündedir. Söz konusu davalar konusunda da son sözü yargı söyleyecektir."
 
cihan



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,667 µs