En Sıcak Konular

SGK'ya daha fatura göndermemişler

11 Şubat 2010 11:51 tsi
Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yaklaşık bir yıldır yatarak tedavi görmelerine rağmen, sağlık harcamalarının bu süre içinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'na ulaşmadığı öğrenildi.

Prostat için gittiği hastanede yakalanan Ersöz'ün, daha önceki yıllarda hiçbir devlet ve özel sağlık kuruluşuna prostat şikâyetiyle gitmediği belirlendi.

Ergenekon soruşturmasının sanık-hastane sürecinde dikkat çekenlerin başında Ankara'da 13 Nisan 2009 tarihinde gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal geliyor. Gözaltına alınması öncesine kadar hastaları ameliyat eden Haberal, 17 Nisan 2009'da tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi; ancak aynı gün rahatsızlanarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Buradan İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne geçen Ergenekon sanığına, tam 300 gündür tedavi uygulanıyor. Konuyla ilgili kamuoyuna yansıyan iddiaları yönelttiğimiz İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız'ın sekretaryası, Kansız'ın bu konularda basına demeç vermediğini ifade etti. Sekretarya görevlileri, tüm ısrarlarımıza rağmen, "Daha sonra size dönüş yapalım." cevabını vermekle yetindi. Ancak kafaları karıştıran konu Haberal'la ilgili tedavi giderleri için henüz SGK'ya gönderilmiş herhangi bir tedavi faturasının bulunmaması. Sağlık çevreleri bu durumu, "Ya Haberal'a burada işlem yapılmıyor ya da yattığı hastane, fatura yansıtmayarak masrafları kendi bütçesinden karşılıyor." şeklinde yorumluyor.

HABERAL HASTANE MİKROBU KAPABİLİR

Diğer yandan hastalığı 'şahsına münhasır' olduğu belirtilen Haberal'ın hastane serüveninde ciddi bir riskin ortaya çıktığı belirtildi. Hekimlere göre 300 gündür hastanede kalan Haberal, hastane mikrobu kapma riskiyle karşı karşıya. Yoğun bakımda bilinci kapalı olan ve ciddi derecede kalp-karaciğer yetmezliği çeken hastaların 6 aydan fazla hastanede kalamayacağına işaret eden uzmanlar, 6 aydan sonraki her geçen sürenin hastalar için hastane virüsü kapma riskini arttırdığına vurgu yapıyor.

ERSÖZ PROSTAT İÇİN HİÇ DEVLET VE ÖZEL HASTANEYE GİTMEMİŞ

Ergenekon'un 'kara kutusu' olarak bilinen eski Jandarma İstihbarat komutanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün muayene süreci de dikkat çekici ayrıntılarla dolu. 7 ay boyunca aranan Ersöz, Rusya'da gizlendikten sonra Türkiye'ye giriş yaptı. 15 Ocak 2009 tarihinde Ankara'da Özel 100. Yıl Hastanesi'nde prostat tedavisi için gittiğinde polislerce yakalandı. Üzerinde sahte kimlik bulunan Ersöz'ün daha önceki tedavilerinde prostat şikâyetiyle herhangi bir devlet hastanesi ya da özel hastaneye kayıt yaptırmadığı belirlendi. Ersöz, 2007 ve 2008 yıllarında gittiği özel hastanelerde psikiyatri, göz ve iç hastalıklarında muayene oldu. Psikiyatride reçete yazılan Ersöz'ün taburcu edildiği faturalara yansıdı. Göz hastanesinde de ilaç verilen Ersöz, iç hastalıklarında ise boğaz ağrısı ve ateş sebebiyle tedavi gördü; ancak buradan da iyileşerek taburcu oldu. Ersöz'ün 6 hastane dolaştıktan sonra GATA'ya gelişi İstanbul Tabip Odası'nın raporuna yansımıştı. Halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'nde tedavisi süren Ersöz'ün tedavi olduğuna dair faturalar, Başkent Üniversitesi Rektörü Haberal'da olduğu gibi SGK'ya ulaşmıyor. Yetkililer, fatura gelmeme gerekçesini hastaların yatarak tedavi görmesiyle açıklarken, hastanenin taburcu etmemek için Ersöz'ün faturalarını göndermediği de dile getiriliyor.

cihan



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs