Rus Ayı'sı ABD'yi kaba etinden tekmeler! | " /> Rus Ayı'sı ABD'yi kaba etinden tekmeler! | "/>

En Sıcak Konular

Rus Ayı'sı ABD'yi kaba etinden tekmeler!

11 Şubat 2010 11:21 tsi
Rus Ayı'sı ABD'yi kaba etinden tekmeler! Rusya'nın NATO nezdindeki Büyükelçisi Dimitri Rogozin, ABD'yi Twitter üzerinden tehdit etti!

Rusya ABD’ye hem İran yaptırımı için destek verip hem de Doğu Avrupa’ya füze kalkanı projesinden vazgeçmediği için bozuk çalarken, NATO nezdindeki Büyükelçisi Dimitri Rogozin Twitter üzerinden ABD’ye küfrü bastı. Rus Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in NATO’nun genişlemesini ‘baş tehdit’, kalkanı ‘milli çıkarlara ters, küresel istikrara tehdit’ diye niteleyen yeni askeri doktrini imzalamasından birkaç gün sonra, Rogozin, kalkana karşı hislerini Twitter’e şöyle döktü:

“Amerikalılarla müttefikleri acaba yeniden Rus ayısının inini kuşatmaya mı çalışıyor? Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu daha kaç kere hatırlatmak lazım? Ayı ininden çıkacak ve bu sefil avcıların kıçlarına tekmeyi basacak.”

Ajanslar Rusça orjinal metnin bu sertlikte olduğu, İngilizce çevirisininse yumuşatıldığını ve “Rus ayısı avcıları dövecek” ifadesiyle yetinildiğini aktardı. Rusya’nın NATO’daki elçisi, Polonya’nın ardından Romanya’nın da kalkanın avcı füzelerine ev sahipliği yapmayı kabul etmesine dair haberlere bağlantı da verdi. ABD, kalkanın radarlarının Türkiye’ye konuşlanmasını istiyor.

Rogozin’in mesajından önce, Rus Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov, kalkana “Füze sisteminin geliştirilip konuşlandırılması Rusya’yı hedef alıyor” diye çattı.

‘START’ı etkiler’

“Bu füze savunma sistemlerinin geliştirilmesi bizim potansiyel nükleer caydırıcılığımızı zayıflatıyor” diyen Makarov, gelişmelerin aralıkta süresi dolmuş Stratejik Silahların İndirimi Anlaşması’nın (START) yerini alacak anlaşmayı da engellediğini belirtti. Rus Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev de, ABD öncülüğündeki NATO ittifakının Rusya’ya ‘en büyük askeri tehdit’ olmayı sürdürdüğünü tekrarlayıp “NATO’nun genişlemesiyle daha güvende olacağımızdan son derece kuşkuluyuz. Bizim için ittifak yeterince ciddi tehdit arz ediyor” vurgusu yaptı. Yeni askeri strateji belgesi, Rusya’nın varlığına tehdit durumunda önleyici nükleer saldırı bile öngörüyor.
ABD Dışişleri sözcüsü Philip Crowley ise ‘kalkanın asıl hedefi İran’ yanıtını verdi. Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, START tartışmasının kalkanla ilgisi olmadığını ve Medvedev’in kalkanı yeni START’a engel olarak gündeme getirmediğini savunup “START ile ilgili sürece engel oluşturduğu fikri doğru değil” dedi.

Radikal



Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs