En Sıcak Konular

Antalya'daki ağır faturanın sebebi felaket mi ihmal mi?

11 Şubat 2010 10:42 tsi
Sel ve fırtınanın vurduğu Antalya'da felaketin bilançosu ağır oldu. 4 kişi öldü, binlerce hektar alan sular altında kaldı. Felaketin sebebinin sorgulandığı şehirde iki husus öne çıkıyor: Baraj kapakları mı açıldı? Altyapı mı yetersiz kaldı?

Abdurrahmanlar mevkiinde sel sularına kapılan ve iki gündür kendisinden haber alınamayan Mustafa Dolapçı'nın cesedine dün ulaşıldı. Dolapçı ile birlikte son 3 gün içinde sel ve fırtına sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Gebiz ve Aksu çaylarının taşmasına kar sularının sebep olduğunu ileri sürdü. Ancak felaketten zarar görenler, Karacaören Barajı'nın kapaklarının açıldığını iddia etti. DSİ 13. Bölge Müdürü Sedat Özpınar, barajdaki su seviyesinin yükseldiğini, ancak kapakların açıldığı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Antalya'da kafaları kurcalayan bir diğer olay ise Abdurrahmalar mevkiinde yaşanan kurtarma rezaleti oldu. Mustafa Dolapçı ile Ali Rıza Türktaş, araçlarının içinde sele yakalanması nedeniyle tırmandıkları ağaçta 7 saat kurtarılmayı bekledi. İki arkadaş bölgeye gelen Sivil Savunma ekiplerine 'Bizi kurtarın!' diye bağırdı. Yardım gelmeyince arkadaşları bir bot kiraladı. Mustafa Dolapçı sulara kapılırken, Ali Rıza Türktaş arkadaşları tarafından 7 saat sonra kurtarıldı.

"CANIM CİĞERİM GİTTİ"

Olayda hayatını kaybeden Mustafa Dolapçı dün Alanya'da toprağa verildi. Arkadaşını son kez aracın üstünde gören ve ağaç dalında 7 saat kurtarılmayı bekleyen Umut Rıza Türktaş "Sivil Savunma ekiplerinin kurtarma eksikliği vardı ama mukadderat bu. Canım ciğerim gitti. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Sel binlerce hektar alanı su altında bırakırken sera ve tarım alanlarının dışında okullar, konutlar, futbol sahaları, jandarma karakolu, arıtma tesisi de zarar gördü. Bölgeyi inceleyen Val i Yüksel, selden 5 bin hektara yakın alanın zarar gördüğü bilgisini verdi. Antalya Ziraatçılar Odası Başkanı Halil Ordu da, Gebiz ve Serik'te yaklaşık bin dekarlık sera alanının sular altında kaldığını söyledi. Aksu ilçesinin Kundu beldesindeki vatandaşlar kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürdü. Antalya'da sel felaketinin üzerinden iki gün geçmesine karşın altyapı yetersizliğinden ötürü sular hâlâ çekilmedi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, elverişsiz hava şartlarının etkisini kaybettiğini bildirerek rüzgârın saatteki hızının 92 kilometre olarak ölçüldüğünü, metrekareye 136,8 kilogram yağış düştüğünü duyurdu.
 
zaman




Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,341 µs