siper edecek arkadaşlardır' | " /> siper edecek arkadaşlardır' | "/>

En Sıcak Konular

'Göğsünü bana siper edecek arkadaşlardır'

11 Şubat 2010 09:03 tsi
'Göğsünü bana siper edecek arkadaşlardır' Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'ten suikast iddialarına yanıt!

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, pek alışık olmadığımız bir şey yaptı. Önceki gün intihar eden Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli Kurmay Albay Berk Erden’in cenaze töreni öncesinde meslektaşlarımızın sorularını yanıtladı.

Kuvvet komutanları genellikle resepsiyon, tatbikat gibi vesileler olmadıkça konuşmamaya özen gösterirler. Özellikle de ayaküstü demeç vermezler, soru yanıtlamazlar.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Yiğit de bu konuda özen gösteren bir komutandır. Ancak dün bu kuralı bozdu ve cenaze töreninde meslektaşlarımızın sorularını yanıtladı.

Yiğit’in bu tutumu, artık dolduğunu gösteriyor. Anlaşılıyor ki, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili iddiaların ulaştığı boyutlar, komutanı konuşmaya mecbur etti. Yargı süreci devam etmesine karşın, kendisine suikast düzenlemekle suçlanan subayları hakkında kişisel görüşünü açıklama ihtiyacı duydu.

Cenazeye katılmıştı
Oramiral Yiğit, daha önce, kendisine suikast planlamakla suçlanan ve intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın cenazesine de katılmıştı. Yiğit’in cenazeye katılması, iddialara inanmadığı biçiminde yorumlanmıştı.

Yiğit, dün sadece tutumuyla mesaj vermekle yetinmedi ve açıkça konuştu.

‘Bana siper olurlar’
Yiğit, kendisine ve bir önceki Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Ora. Metin Ataç’a suikast girişimine yönelik iddianameyle ilgili görüşünü soran meslektaşımıza canlı yayında şu yanıtı verdi:
“Ben üst düzey bir komutanım. Üst düzey komutanlara, devlet görevlilerine her zaman bir suikast ihbarı olabilir. Bana birileri, belirli gruplar bir operasyon da yapabilirler. Fakat beni en fazla üzen, esas bana suikast olacak olan şey, böyle bir operasyonun masum subaylarımın üzerine yıkılmasıdır. İsmi geçen iki albay -kendi görüşümü söylüyorum- bana bir hücum olursa, bana bir mermi sıkılırsa, göğsünü bana siper edecek arkadaşlardır.”

Bu sözlerin önemi
Bu sözler bir başkasına ait olsaydı belki bu kadar önemli olmazdı. Ancak, bu ifadeler kendisine suikast düzenleneceği öne sürülen Deniz Kuvvetleri Komutanı’na ait. Komutan, adı geçen albayların bırakın kendisine suikast düzenlemeyi, aksine, böyle bir olayda siper olacak subaylar olduğunu söylüyor. Kendisine yönelik asıl suikastın bu nitelikteki personelinin suçlanması olduğunu söyleyecek kadar kendinden emin konuşuyor.

Hazır soruşturma varken
Deniz Kuvvetleri’yle ilgili çok önemli bir hukuki süreç devam ediyor. Ortada ağır iddialar var. Bulunan silahlar söz konusu. İçlerinde amiral rütbesinde olan ve halen görevde bulunan komutanların isimleri gündemde. İddianamede bir amiralin de adı var. Dolayısıyla bu ciddi iddialarla ilgili olarak yargının varacağı sonuçlar, sadece Türk Silahlı Kuvvetleri için değil, Türkiye için büyük önem taşıyacak.

Ancak bu süreç devam ederken, hazır soruşturma var yaklaşımıyla, masum insanların suçlanması, suçlu ilan edilmeleri, isimlerinin kamuoyuna yansıması ve bu yolla kişilerin ve kurumların karalanmasını amaçlayanlar da olabilir.

Ora. Yiğit’in tepkisi, böyle bir kuşkuyu taşıdığının açık ifadesi. Bu tür kuşkular yaratacak girişimleri soruşturmak da yargının görevi olmalı.

Fikret Bila / Milliyet



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,376 µs