En Sıcak Konular

Avukat bu soru ile başlayacak

11 Şubat 2010 08:50 tsi
Avukat bu soru ile başlayacak
Sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Münevver Karabulut cinayetinin davası bugün başlıyor.

Sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Münevver Karabulut cinayetinin davası bugün başlıyor. Sanık Garipoğlu’nun savunma hazırlamadığı ortaya çıktı. Avukatı Aytekin Kaya “Savunulacak bir şey yok. Suçunu itiraf etti. Soru gelirse yanıtlarız” dedi

Türkiye’nin kanını donduran Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu’nun yargılanacağı tarihi dava bugün başlıyor. 3 Mart 2009’da sevgilisinin, başı gövdesinden testereyle ayrılmış cesedini Etiler’de çöp konteynırına atan ve 197 gün kaçtıktan sonra yakalanan Garipoğlu, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

ŞAHİTLERE GÖRE HAZIRLIK YAPARIZ

Cinayet işlendiği sıra 18 yaşından küçük olan Garipoğlu’nun yasa gereği çocuk mahkemesine çıkarılacağını hatırlatan avukatı Aytekin Kaya, bir savunma hazırlamadıklarını söyledi. Cem’in ifadesinde cinayeti itiraf ettiğini hatırlatan avukat Kaya “Savunulacak bir şey yok. Detaylar konusunda yeni sorular gelirse onları yanıtlayabilir. Karşı tarafın şahitlerine göre ilerleyen duruşmalarda savunma yapabiliriz” dedi.

İKİ DAVA DOSYASI BİRLEŞTİRİLEBİLİR

Avukat Kaya hakimin ilk duruşmada dosyayı, Cem’e yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan Baba Nida Garipoğlu’nun dosyasıyla birleştirebileceğini de belirtti. Baba Garipoğlu’nun yargılanmasına 26 Şubat’ta Bakırköy 4. Ağır Ceza’da başlanacak. Müvekkiliyle önceki gün Silivri Cezaevi’nde görüşen Kaya “Duruşmaya ilişkin bana pek soru sormadı. Kendisini genel konular hakkında bilgilendirdim” diye konuştu.

BABA KARABULUT: ALLAH’INDAN BULSUN

Kaçış sürecinde gösterdiği yoğun çabayla Garipoğlu’nun teslim olması konusunda kamuoyu yaratan Münevver’in babası Süreyya Karabulut, şeker hastası olduğu için duruşmaya gitme konusunda kararsız olduğunu söyledi. Garipoğlu “Bu saatten sonra benim söyleyecek çok sözüm yok. Allah’ından bulsun” ifadesini kullandı.

Münevver’in avukatından açılış sorusu

İLK CİNAYETİN Mİ

Garipoğlu’na mahkemede 10 soru yönelteceğini söyleyen Karabulut ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir “İlk sorum ‘Cinayet çok profesyonel işlenmiş. İlk cinayetin mi’ olacak” dedi. Cinayet tarihinde 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbetten kurtulan Cem, 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Oğluna yardım ettiği öne sürülen baba Nida Garipoğlu da ağırlaştırılmış müebbet istemiyle hakim karşısına çıkacak. Anne Tülay Garipoğlu’nun delillerini yok etmekten, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt, Hayyam Garipoğlu ve Ahmet Batur’un ise suçluyu kayırmaktan cezalandırılmaları isteniyor.

star



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs