En Sıcak Konular

Kamu Düzeni Müşteşarlığı'na sözleşmeli personel

10 Şubat 2010 21:52 tsi
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında, mevcut kanunlardaki sözleşmeli personel esaslarına bağlı olmaksızın, İçişleri Bakanının onayıyla, ''müsteşarlık müşaviri'' unvanıyla personel çalıştırabilecek.

TBMM Genel Kurulunda, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısının 1. bölümünde yer alan ilk 9 madde kabul edildi.

Tasarının ''danışma birimleri'' başlıklı maddesinin müsteşarlık müşavirliğini düzenleyen hükmü, Hükümetin verdiği önergeyle değiştirildi.

Kabul edilen önergeye göre, terörle mücadele alanında özel bilgi ve ihtisasından yararlanılmak üzere, Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki usul ve esaslarına bağlı olmaksızın, İçişleri Bakanının onayıyla en çok 10 ''müsteşarlık müşaviri'' unvanıyla sözleşmeli personel çalışabilecek.

Personelin sözleşme usul ve esasları, müsteşarlık tarafından tespit edilecek. Kanuna ekli cetvelde belirlenen tavan ve taban ücretleri arasında kalmak üzere, müsteşarın teklifi ve bakanın onayıyla, aylık brüt sözleşme ücreti ödenecek.

Müsteşarlıkta sözleşmeli personel olarak istihdam edilenler için belirlenen esaslar çerçevesinde, ikramiye ve teşvik ikramiyesi ödenebilecek.

Bu şekilde çalıştırılma, sözleşme bitiminde kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir pozisyon, kadro açısından kazanılmış hak oluşturmayacak.

Maddenin tümü oylanmadan önce muhalefet milletvekilleri, önerge ile ilgili itirazlarda bulundu. Başkanvekili Meral Akşener, önergeyle ilgili açıklamasının yanlış anlaşıldığını ifade etti. Akşener, daha sonra, çalışma süresinin tamamlandığını hatırlatarak, maddenin tümünün görüşmesinin bitimine kadar çalışma süresinin uzatıltığını hatırlattı.

Muhalefet milletvekillerinin itirazlarını sürdürmesi üzerine, grup başkanvekilleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bunun üzerine CHP milletvekilleri yoklama istedi. Yapılan oylamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, Başkanvekili Akşener, birleşime ara verdi. Verilen aranın ardından yapılan ikinci oylamada da çoğunluk sağlanamayınca Akşener, yarın saat 13.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

aa

 




Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs