En Sıcak Konular

Taş attıkları panzerle gezdiler

10 Şubat 2010 19:25 tsi
Mersin'de göçle gelen insanların yoğun olarak yaşadığı mahallelerdeki çocuklar Polis Eğitim Merkezi'ne geziye götürüldü.

Genellikle Mersin'de polise attıkları taşla gündeme gelen çocuklar bu defa panzerin üzerine binerek seyahat etti. Keyifli anlar yaşayan çocuklar bindikleri panzerin üzerinde "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar attı.

Mersin'in Akdeniz İlçesi Emniyet Müdürlüğü çocuklarla polisleri kaynaştırmak için gezi düzenledi. Göçle gelen insanların yoğun olarak yaşadığı Çay ve Çilek mahallelerindeki ilköğretim okullarında okuyan 120 öğrenci otobüslerle Polis Eğitim Merkezi'ne getirildi. Burada çocuklar polis ağabeylerinin nasıl eğitim aldığını gördü. Eğitim sırasında emir komutayı eline alan bir öğrenci, Polis Okulu öğrencilerine yürüyüş kararı saydırdı. Gezi sırasında polis ağabeylerinden bilgi alan öğrenciler zaman zaman onlarla basketbol ve tenis maçı yaptı. Çocuklar gezi sırasında en çok ilgiyi ise panzerlere gösterdi. Çocukların ısrarına dayanamayan polis ağabeyleri onları panzere bindirerek gezdirdi. Panzerin üzerinde oldukça neşeli görüken çocuklar "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan atmayı da ihmal etmedi.

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, daha önce okulları gezdikleri zaman öğrencilerin polis olmak istediklerini ve polislerin mekanlarını çok merak ettiklerini öğrendiklerini belirtti. Buna dayanarak çocukları Mersin'de yeni açılan Polis Eğitim Merkezi'ni gezdirdiklerini ifade eden Güner, "Bu tür faaliyet yaptığımız zaman çocukların polise olan bakışı değişiyor. Bunu çocukları sorabilirsiniz. Daha önce polisin yanına yaklaşmaktan çekinen çocuklar polisin yanından ayrılmıyor. Bu çocuklardan burada okumak isteyen çocuklarla karşılaştık." diye konuştu.

Polis Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Boşnak ise öğrencilerle ilişkilerin iyi olması durumunda memleketin geleceğinin daha iyi olacağını kaydetti. İlk defa panzere bindiklerini ifade eden öğrenciler ise polis ağabeylerine teşekkür etti.

cihan

 



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs