devam ediyor | " /> devam ediyor | "/>

En Sıcak Konular

Atalay: Açılım devam ediyor

10 Şubat 2010 17:35 tsi
Atalay: Açılım devam ediyor İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Barış ve Demokratik Partisi (BDP) grubunu ziyaret etti. Atalay, ziyaretin nezaket ziyareti olduğunu belirtirken, demokratik açılımın devam ettiğini söyledi.

TBMM'de gerçekleşen ziyarette AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak hazır bulundu. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından kısa bir açıklama yapan Bakan Atalay, "Bu bir nezaket ziyaretiydi. Göreve seçilmeleri dolayısıyla BDP grubuna başkanvekilimizle birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk." dedi.

Atalay, ziyarette BDP'ye yapılan silahlı saldırıyı da konuştuklarını belirtirken, "Silahlı saldırı da gündeme geldi. Bu konuda 3 kişi yakalandı. Soruşturma devam ediyor." diye konuştu.

Bakan Atalay, bu ziyaretin demokratik açılımın bir parçasının olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Açılım devam ediyor." demekle yetindi.

BDP İADE-İ ZİYARETTE BULUNACAK

BDP Genel Başkanı Demirtaş ise ziyarete ilişkin şunları söyledi: "Sayın Bakan, göreve seçilmemizden dolayı bir nezaket ziyaretinde bulundu. Belki biz de önümüzdeki hafta içinde bir iadeyi ziyarette bulunabiliriz."

Demirtaş, ziyarette partilerine yönelik saldırı konusunu konuştuklarını ifade ederken, "Bakan konuya ilişkin kısa bilgi verdi. Soruşturmanın devam ettiğini, olayın yargıya intikal ettiğini anlattı." şeklinde konuştu.

Demirtaş, saldırı olayının magazin boyutuyla gündeme gelmesine üzüldüklerini belirtirken, ancak Atalay'ın konunun ciddi bir şekilde yürütüldüğünü söylediğini aktardı.

Demirtaş, saldırının organizeli yapıldığını bununla yeni kongresini yapan BDP'nin Türkiye'nin sorunlarına hızlı bir şekilde katkı vermesinin engellenmek istendiğini ileri sürdü.

Demirtaş, demokratik açılım konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna ise, "Bu konuyu çok konuşmadık. Ama Sayın Bakan bu konudaki çalışmalarının ve iradenin devam ettiğini ifade etti." karşılığını verdi.

(CİHAN)



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs